Beleef het unieke vuurwerk van Madeira in 2020 vanaf een cruiseschip!

Oud & Nieuw wordt groots gevierd op Madeira. Elk jaar komen er wel meer dan 10 cruiseschepen naar het Portugese eiland toe om het wereldbekende vuurwerk om middernacht te bekijken. Van het oosten naar het westen wordt overal op het eiland het vuurwerk ontstoken in een prachtige show. Een must-see! Wil je ook erbij zijn? Wij zetten alle schepen op een rijtje.

Welke routes bezoeken Madeira?

Madeira wordt vrijwel altijd in de routes opgenomen van cruiseschepen die rondom de Canarische Eilanden (onder andere Tenerife, Gran Canaria) varen. Overigens ligt Madeira toch nog een dag varen ten noorden van deze eilanden. Je ziet dat vooral in de wintermaanden het Portugese eiland populair is. De temperatuur ligt dan zo tussen de 18-23 graden.

Lengte van je cruise

Alle cruises zijn 8 dagen of langer. En wat te denken van een cruise uit Rotterdam 🙂 met de Columbus? Wanneer je van Noord-Europa naar Zuid-Europa vaart, houd dan wel rekening met eventueel slecht weer op deze route. De Noordzee en Golf van Biskaje kunnen ‘spoken’ in deze tijd van het jaar. Je bent ongeveer 3 zeedagen op dit grote stuk onderweg en misschien heb je nog een haven tussendoor in Portugal (Vigo of Lissabon).

Welke havens zijn interessant?

Madeira vormt uiteraard het hoogtepunt van je cruise. De korte routes van 8 dagen vertrekken vanaf de Canarische Eilanden, zoals van Tenerife of Gran Canaria.  De eilanden die bezocht worden zijn vrijwel altijd Lanzarote of Fuerteventura, Tenerife en Gran Canaria. Erg leuk is een tussenstop in Casablanca (Marokko) of de kleinere Canarische Eilanden La Gomera of La Palma. Cruises van langer dan 14 dagen bezoeken vaker deze laatste bestemmingen.

Welke schepen bezoeken het nieuwjaarsvuurwerk van 2020/2021?

Albatros – Phoenix Reisen – 21 dagen

De Albatros start op 22 december in Bremerhaven en vaart in 21 dagen langs de Canarische Eilanden en 2 dagen in Funchal voordat het schip haar cruise eindigt via Marokko en Spanje in Monaco. Vanaf €2399

Dreamlines

AIDAcara – AIDA Cruises – 15 dagen

Daarnaast zal de AIDAcara voor anker gaan bij Funchal op een 15-daagse reis vanaf Gran Canaria. Je bezoekt diverse eilanden en ook de Azoren!  Vanaf €1585 met vertrek op 28 december 2020, bij:

Captain CruiseCruisereizenCruise TravelCruisewinkelDreamlinesKrasZeetours

AIDAmar – AIDA Cruises – 8 dagen

De AIDAmar vertrekt op 27 december 2020 met 2700 passagiers voor een 8-daagse cruise uit Gran Canaria, je bezoekt Funchal (31 december 07:00/08:00), Arrecife, St. Cruz de la Palma, Tenerife en tenslotte ontscheep je in Gran Canaria op 3 januari. Vanaf €895 bij:

Captain CruiseCruisereizenCruise TravelCruisewinkelDreamlinesKrasZeetours
 

Aurora – P&O Cruises – 17 dagen

Vanuit Southampon op 21 december gaat de Aurora naar Vigo en Lissabon, vervolgens naar de Canarische Eilanden en op 31 december naar Madeira en daarna terug naar Southampton op 6 januari. Prijs op aanvraag bij:

Captain Cruise
 

Balmoral – Fred. Olsen Cruise Lines -16 dagen

De Balmoral van Fred.Olsen Cruise Lines vertrekt op 22 december vanuit Liverpool en gaat naar onder andere via Cadiz op de heenweg, Porto en Lissabon op de terugreis, naar de Canarische Eilanden en uiteraard Funchal (ochtend/avond). Vanaf 2699 pond.

Fred Olsen Cruise Lines

Columbus – Cruise & Maritime Voyages vanaf Rotterdam! – 18 dagen

Je vertrekt op 21 december 2020 uit Rotterdam voor een 18-daagse reis naar o.a. Lissabon, Vigo en de Canarische Eilanden. Aankomst op 7 januari in Rotterdam. Wat betreft Cruisereiziger de beste langere cruise keuze! Vanaf €2519 bij:

KrasStip

MSC Magnifica

MSC Magnifica – MSC Cruises – 12 dagen

De MSC Magnifica gaat vanuit Genua (28 december) en Civitavecchia (27 december) via Barcelona naar de Canarische Eilanden en Funchal. Deze 12-daagse reis is verkrijgbaar vanaf €1619 bij:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelStipTUITravelstore

Marella Explorer – Marella Cruises – 8 dagen

De Britse Marella Explorer vertrekt naar keuze uit Tenerife of Gran Canaria voor een 8-daagse cruise langs de Canarische Eilanden en Funchal. Vanaf 1367 pond.

Mein Schiff 4 – TUI Cruises – 8 of 15 dagen – all-inclusive!

De Mein Schiff 4 maakt met 2500 passagiers een 8-daagse of 15-daagse premium all-inclusive cruise. Je vertrekt vanaf Gran Canaria en bezoekt naast Funchal ook La Palma, Tenerife, en Fuerteventura.  Een uitstekende keuze omdat in deze cruise veel (fooien, geselecteerde drankjes) is inbegrepen op een uitstekend schip! Vanaf €1349 bij:

Captain CruiseCruisewinkelDreamlinesKrasTUITUI Cruises DuitslandZeetours

Queen Victoria – Cunard – 15 dagen

De klassieke Queen Victoria vaart vanuit Southampton op 23 december 2020 een 15-daagse cruise via Lissabon naar de Canarische Eilanden. Je eindigt deze reis in Hamburg. Vanaf €3340

Captain CruiseCruisetravelCruisewinkelDreamlinesZeetours
 

Bekijk welke cruises nog meer Madeira bezoeken:

Captain CruiseCruisereizenCruise TravelCruisewinkelDreamlinesKrasStipTUIZeetours

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)