Meyer Werft start bouw van cruiseschip Spirit of Adventure

Woensdag is officieel de bouw van start gegaan van de Spirit of Adventure, het tweede nieuwbouwschip van de Britse cruiserederij Saga Cruises. Op de scheepswerf van Meyer Werft in Papenburg werd het eerste stuk staal gesneden van het zusterschip van de Spirit of Discovery die in juli van dit jaar in de vaart komt. Beide schepen worden momenteel gebouwd in bouwdok I. Oplevering van de Spirit of Adventure staat in de zomer van 2020 gepland. Het betekent dat de Duitse scheepsbouwer komend jaar wederom 3 cruiseschepen zal opleveren aan haar klanten.

De nieuwe schepen van Saga Cruises hebben elk een lengte van 236 meter, een breedte van 31,2 meter en een brutotonnage van 58.250. Aan boord is er plek voor 999 passagiers. De schepen hebben een volledig nieuw ontwerp en worden op maat gemaakt voor de Britse markt. Vanaf augustus 2020 gaat de Spirit of Adventure vanuit de Engelse havenstad Dover varen.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 werd Marco besmet met het cruisevirus. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.

Als dank ontvang je een cadeau! 

Je krijgt de digitale cruisekalenders 2019  van Amsterdam, IJmuiden en Rotterdam.​