Oasis of the Seas in dok geraakt door omvallende kraan

Terwijl de Oasis of the Seas voor regulier onderhoud in het dok ligt van de Grand Bahamas Shipyard nabij Freeport (Bahama’s), is maandagmiddag een kraan tegen het schip omgevallen. Door de val is het schip gaan hellen aan de stuurboord zijde. De kraan viel tegen het gedeelte van het schip aan waar het AquaTheatre ligt.  Gelukkig zijn er geen passagiers aan boord tijdens een dokperiode. Er zijn wel enkele lichtgewonden volgens de politie.

Of en in hoeverre cruises geannuleerd gaan worden van dit schip van Royal Caribbean, is nog niet duidelijk. De Oasis of the Seas is met haar 220.000 brutoton één van de grootste cruiseschepen ter wereld.

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.