Cruisereiziger
DoopRiviercruisen

AmaDouro van AmaWaterways gedoopt in Porto

AmaWaterways doopte vrijdag 12 april 2019 haar nieuwste riviercruiseschip, AmaDouro, met een feestelijke ceremonie in Porto, Portugal. De doop was de afsluiting van de inaugurele vaart van de AmaDouro. Uiteraard waren naast vele gasten ook AmaWaterways-medeoprichters Rudi Schreiner en Kristin Karst bij de ceremonie.

“De komst van elk nieuw schip is spannend voor AmaWaterways, maar we zijn bijzonder verheugd AmaDouro toe te voegen aan deze spectaculaire regio in Portugal. In 2013 hebben we hier vol trots zusterschip AmaVida voor het eerst gepresenteerd.” aldus Schreiner. “We zijn erg blij dat onze vrienden en partners hier vandaag aanwezig zijn, want deze 21ste toevoeging aan onze vloot is het begin van een nieuw jaar voor ons bedrijf.”

Volgens traditie zegende een priester het schip en de bemanning. Kapitein Pedro Sardo assisteerde toen doopmoeder Lo Bue-Said, directeur van een Brits reisagentschap, met succes een champagnefles brak tegen de romp van AmaDouro.

Gasten werden getrakteerd op een mooi doopprogramma, waaronder speeches van Schreiner, Karst en Lo Bue-Said, lokale musici met folkloristische dansers en fado-zangers, regionaal geïnspireerde cocktails en een galadiner.

AmaDouro biedt voor 102 passagiers 51 ruime, elegant ontworpen passagiershutten, waarvan de meeste met een balkon. Extra voorzieningen zijn onder andere een panoramische lounge voor avondentertainment, een verwarmd Sun Deck-zwembad, een fitnessruimte, een massageruimte en hoofdrestaurant, dat regionaal geïnspireerde gerechten en met de hand geselecteerde wijnen serveert.

Vaargebied

Samen met het zusterschip AmaVida zal AmaDouro haar thuishaven hebben in Porto. Ze zal dit seizoen achtdaagse cruises aanbieden op de Douro eventueel met een drie-nachten pre-cruise landprogramma in Lissabon. Cruises op de AmaDouro zijn vanwege de doop geprijsd vanaf €1666 per persoon, inclusief alle maaltijden, drankjes bij de maaltijden, excursies en gratis wifi.

Andere nieuwe schepen die dit jaar debuteren zijn AmaMora (zusterschip van AmaLea en AmaKristina) varend over de Rijn en de revolutionaire AmaMagna op de Donau. Cruisereiziger Miriam zal binnenkort verslag doen vanaf de AmaLea.

Meer informatie over AmaWaterways vind je bij:

Captain Cruise Cruise Travel Cruisewinkel

Wil je echt alles weten over een riviercruise? Ga dan naar Riviercruisereiziger.nl Daar vind je meer informatie over routes, riviercruiseschepen en bestemmingen.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger