AmaDouro van AmaWaterways gedoopt in Porto

AmaWaterways doopte vrijdag 12 april 2019 haar nieuwste riviercruiseschip, AmaDouro, met een feestelijke ceremonie in Porto, Portugal. De doop was de afsluiting van de inaugurele vaart van de AmaDouro. Uiteraard waren naast vele gasten ook AmaWaterways-medeoprichters Rudi Schreiner en Kristin Karst bij de ceremonie.

“De komst van elk nieuw schip is spannend voor AmaWaterways, maar we zijn bijzonder verheugd AmaDouro toe te voegen aan deze spectaculaire regio in Portugal. In 2013 hebben we hier vol trots zusterschip AmaVida voor het eerst gepresenteerd.” aldus Schreiner. “We zijn erg blij dat onze vrienden en partners hier vandaag aanwezig zijn, want deze 21ste toevoeging aan onze vloot is het begin van een nieuw jaar voor ons bedrijf.”

Volgens traditie zegende een priester het schip en de bemanning. Kapitein Pedro Sardo assisteerde toen doopmoeder Lo Bue-Said, directeur van een Brits reisagentschap, met succes een champagnefles brak tegen de romp van AmaDouro.

Gasten werden getrakteerd op een mooi doopprogramma, waaronder speeches van Schreiner, Karst en Lo Bue-Said, lokale musici met folkloristische dansers en fado-zangers, regionaal geïnspireerde cocktails en een galadiner.

AmaDouro biedt voor 102 passagiers 51 ruime, elegant ontworpen passagiershutten, waarvan de meeste met een balkon. Extra voorzieningen zijn onder andere een panoramische lounge voor avondentertainment, een verwarmd Sun Deck-zwembad, een fitnessruimte, een massageruimte en hoofdrestaurant, dat regionaal geïnspireerde gerechten en met de hand geselecteerde wijnen serveert.

Vaargebied

Samen met het zusterschip AmaVida zal AmaDouro haar thuishaven hebben in Porto. Ze zal dit seizoen achtdaagse cruises aanbieden op de Douro eventueel met een drie-nachten pre-cruise landprogramma in Lissabon. Cruises op de AmaDouro zijn vanwege de doop geprijsd vanaf €1666 per persoon, inclusief alle maaltijden, drankjes bij de maaltijden, excursies en gratis wifi.

Andere nieuwe schepen die dit jaar debuteren zijn AmaMora (zusterschip van AmaLea en AmaKristina) varend over de Rijn en de revolutionaire AmaMagna op de Donau. Cruisereiziger Miriam zal binnenkort verslag doen vanaf de AmaLea.

Meer informatie over AmaWaterways vind je bij:

Captain Cruise

 

 

Wil je echt alles weten over een riviercruise? Ga dan naar Riviercruisereiziger.nl Daar vind je meer informatie over routes, riviercruiseschepen en bestemmingen.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.