Cruisereiziger
BestemmingenPersoonlijke blogVoorbereiding

Beleef het unieke vuurwerk van Madeira vanaf een cruiseschip!

Oud & Nieuw wordt groots gevierd op Madeira. Elk jaar komen er wel meer dan 10 cruiseschepen naar het Portugese eiland toe om het wereldbekende vuurwerk om middernacht te bekijken. Van het oosten naar het westen wordt overal op het eiland het vuurwerk ontstoken in een prachtige show. Een must-see! Wil je ook erbij zijn? Wij zetten alle 10 schepen op een rijtje.

Welke routes bezoeken Madeira?

Madeira wordt vrijwel altijd in de routes opgenomen van cruiseschepen die rondom de Canarische Eilanden (onder andere Tenerife, Gran Canaria) varen. Overigens ligt Madeira toch nog een dag varen ten noorden van deze eilanden. Je ziet dat vooral in de wintermaanden het Portugese eiland populair is. De temperatuur ligt dan zo tussen de 18-23 graden.

Lengte van je cruise

Alle cruises zijn 8 dagen of langer. En Wat te denken van een cruise uit Rotterdam 🙂 met de Columbus? Wanneer je van Noord-Europa naar Zuid-Europa vaart, houd dan rekening met eventueel slecht weer op deze route. De Noordzee en Golf van Biskaje kunnen spoken in deze tijd van het jaar. Je bent ongeveer 3 zeedagen op dit grote stuk onderweg en misschien heb je nog een haven tussendoor in Portugal (Vigo of Lissabon).

Welke havens zijn interessant?

Madeira vormt uiteraard het hoogtepunt van je cruise. De korte routes van 8 dagen vertrekken vanaf de Canarische Eilanden, zoals van Tenerife of Gran Canaria.  De eilanden die bezocht worden zijn vrijwel altijd Lanzarote of Fuerteventura, Tenerife en Gran Canaria. Erg leuk is een tussenstop in Casablanca (Marokko) of de kleinere Canarische Eilanden La Gomera of La Palma. Cruises van langer dan 14 dagen bezoeken deze laatste bestemmingen.

Welke schepen bezoeken het nieuwjaarsvuurwerk?

AIDAstella – 8 dagen

De AIDAstella vertrekt op 29 december 2019 met 2700 passagiers voor een 8-daagse cruise uit Gran Canaria, je bezoekt Funchal (31 december 08:00/08:00), Arrecife, St. Cruz de la Palma, Tenerife en tenslotte ontscheep je in Gran Canaria op 5 januari. Vanaf €945 bij:

CruiseOnline Cruisereizen Stip TUI Captain Cruise 

 

Aurora P&O Cruises – 15 dagen

Vanuit Southampon gaat de Aurora naar Lissabon, vervolgens naar de Canarische Eilanden en op 31 december naar Madeira (ochtend/avond) daarna terug naar Southampton en terugkeer op 4 januari in Southampton. Prijs op aanvraag, circa € 2620 bij:

Sunweb CruiseOnline Cruisereizen Captain Cruise

 

Balmoral – 16 dagen

De Balmoral van Fred.Olsen Cruise Lines vertrekt op 22 december met 1300 passagiers vanuit Southampton en gaat naar onder andere het Marokkaanse Casablanca, Lissabon, Canarische Eilanden en uiteraard Funchal (ochtend/avond). Vanaf €3950.

Columbus van Cruise & Maritime Voyages uit Rotterdam

Je vertrekt op 22 december uit Rotterdam voor een 17-daagse reis naar o.a. Gibraltar, Casablanca, Canarische Eilanden, Funchal, Lissabon, Vigo en Londen. Aankomst op 7 januari in Rotterdam. Wat betreft Cruisereiziger de beste langere cruise keuze! Vanaf €1770 bij:

 

Marco Polo van Cruise & Maritime Voyages

De Marco Polo vertrekt voor 16- of 17-daagse cruise uit Bristol of Cork. Je gaat naar Gibraltar, Canarische Eilanden, Lissabon en Funchal. Vanaf circa €1770

 

Marella Explorer van Marella Cruises

De Britse Marella Explorer vertrekt naar keuze uit Tenerife of Gran Canaria voor een 8-daagse cruise langs de Canarische Eilanden en Funchal. Vanaf circa €1697.

Mein Schiff 3 van TUI Cruises

De Mein Schiff 3 maakt met 2500 passagiers een 7- daagse premium all-inclusive cruise. Je vertrekt vanaf Gran Canaria en bezoekt naast Funchal ook La Palma, Tenerife, en Fuerteventura.  Een uitstekende keuze omdat in deze cruise veel (fooien, geselecteerde drankjes) is inbegrepen op een uitstekend schip! Vanaf €1299 bij:

TUI Nederland TUI Cruises Duitsland

Zenith – 8 dagen

De populaire all-inclusive Zenith maakt een 8 daagse route vanuit Tenerife naar Funchal, Arrecife op Lanzarote, Fuerteventura en Gran Canaria. Een voordelige keuze vanaf €1264 (inclusief vluchten, fooien, geselecteerde drankjes)

 

AIDAcara

Daarnaast zal de AIDAcara voor anker gaan bij Funchal op een 15 daagse reis en op 1 januari aanmeren in Funchal. Je vertrekt vanuit Gran Canaria en bezoekt op deze unieke reis ook de Azoren. Vanaf €1655 bij:

CruiseOnline Cruisereizen Stip TUI Captain Cruise 

 

Amera – Phoenix Reisen

Ook de Amera (voormalige MS Prinsendam) zal pas op 1 januari aanmeren, maar zorgt dat zij erbij is als het vuurwerk losbarst. De Amera verblijft op 31 december op de onontdekte parel Porto Santo, een eiland dicht nabij Madeira. De Amera vertrekt vanuit Monaco voor een 18-daagse route.

Captain Cruise

 

Bekijk welke cruises nog meer Madeira bezoeken:

Helaas, geen resultaat. Kom snel een keertje terug.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)