Oosterdam raakt Nieuw Amsterdam bij aanmeren in Vancouver

Het cruiseschip Oosterdam heeft zaterdagochtend bij het aanmeren in de haven van Vancouver in Canada het cruiseschip Nieuw Amsterdam geraakt. Laatstgenoemd schip lag bij het incident reeds aan de kade. Beide schepen van Holland America Line zouden met het achtersteven naast elkaar komen te liggen. Volgens de rederij zijn er geen gewonden gevallen. De ontscheping van beide schepen kon gewoon volgens planning plaatsvinden. De schade aan de Oosterdam is minimaal. Op de Nieuw Amsterdam dienen 6 balkonhutten te worden gerepareerd.

Holland America Line meldt dat de reparaties plaatsvinden ver boven de waterlijn, waardoor er geen impact is voor de zeewaardigheid van beide schepen. Alle bevoegde instanties zijn op de hoogte gesteld. Gasten die geboekt hebben in de betreffende hutten zullen op de aankomende cruise elders op het schip onder worden gebracht. De verwachting is dat het incident geen invloed heeft op de routes van beide schepen. De Nieuw Amsterdam staat voor een 7-daagse Alaska-cruise van en naar Vancouver. De Oosterdam zet koers naar Seattle om daar te vertrekken voor een 7-daagse Alaska-cruise.
 

Foto: Archief

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!