Cruisereiziger
Key & PlaqueMaidencall

Fotoreportage: Maidencall Nieuw Statendam in Amsterdam

Op zondagmorgen 5 mei meerde de Nieuw Statendam voor het eerst aan bij de cruiseterminal van Amsterdam (PTA). Uiteraard werd dit feestelijk gevierd met een Key & Plaque ceremonie waarbij kapitein Sybe de Boer en Nico Bleichrodt (Managing Director Sales & Marketing Continental Europe van Holland America Line) aanwezig was. De kapitein ontving een schildje van Amsterdam en als cadeau terug werd een Delfts blauw bord uitgereikt aan Alma Prins van Cruise Port Amsterdam en Dick de Graaff, directeur PTA.

Cruisereizigers Miriam en Marco namen alvast een kijkje aan de kade. Aan het begin van de middag kwam ook de Celebrity Silhouette binnengevaren. Zij mocht parkeren achter de Nieuw Statendam.

Passagiers van de Nieuw Statendam varen aan het einde van de middag naar de Noorse Fjorden voor een 8-daagse cruise naar Flam, Stavanger, Kristiansand en Oslo. De Celebrity Silhouette komt uit Southampton voor een korte 4-daagse cruise naar Amsterdam. Zij vertrekt maandagochtend 6 mei weer.

Lees ook de uitgebreide reportage over de muziek aan boord en over de culinaire mogelijkheden van de Nieuw Statendam.

Bij het afscheid was Rian van Dongen in Amsterdam, dank!

Bekijk alle cruises met de Nieuw Statendam:

ANWB  Captain Cruise Corendon - Nieuw! CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)