Beste muzikale spots aan boord van Nieuw Statendam

De Nieuw Statendam is nu echt gearriveerd in Nederland. Al tweemaal bezocht het nieuwste schip van Holland America Line deze maand de hoofdstad Amsterdam. Onlangs bracht Cruisereiziger Miriam een bezoek aan de Nieuw Statendam, het zusterschip van de Koningsdam. December vorig jaar cruiste Marco al een aantal dagen mee op de maiden voyage van de Nieuw Statendam. Lees hier alles over zijn bevindingen.

Holland America Line is een rederij die zich met name richt op Explorers (ontdekkers), muziekliefhebbers en foodies, oftewel liefhebbers van goed eten. In dit artikel focus ik op de muziek op de Nieuw Statendam. Binnenkort vertel ik je meer over het culinaire aspect.

Music Walk

Holland America Line heeft vanaf de Koningsdam echt ingezet op muziek. Dankzij de Music Walk zijn er talloze optredens gedurende je cruise aan boord. De Music Walk zijn feitelijk drie grote lounges die dichtbij elkaar liggen, waar muziekoptredens plaatsvinden.  Op dek 2 ligt vanaf het atrium gezien eerst het tweedeks hoge Lincoln Center Stage & B.B. King’s Blues Club, gevolgd door de tegenover elkaar gelegen Billboard Onboard en de nieuwe Rolling Stone Rock Room. Van klassieke optredens tot rockconcerten, er is voor ieder wat wils.

Lincoln Center ensemble

De Amerikaanse rederij met de Nederlandse roots heeft sinds 2016 een exclusieve samenwerking met het Lincoln Center for the Performing Arts, een leider in artistieke programmering, kunst en educatie dat in New York gelegen is. Op de Nieuw Statendam brengt een ensemble kamermuziek ten gehore. De muzikanten van wereldklasse treden elke avond meerdere malen op. Het optreden dat ik gehoord heb, was uitermate goed en een mooie variatie van wat lichtere muziek en klassiek. Door het hoge plafond van het Lincoln Center Stage kan de muziek mooi omhoog in de ruimte. Én hoor je geen casino geluiden zoals dat op de Koningsdam soms het geval was. 😉

B.B. King Blues Club

Al jaren zijn de optredens van de B.B. King Blues Club band een enorm succes. De 8-koppige band, met twee zangers, drummer, bassist, gitarist, saxofonist, trompettist en een organist, treden vijf dagen per week op. De ruimte wordt voor de gelegenheid omgetoverd tot een Memphis nachtclub. De energieke optredens zijn een echte must-see als je met de Nieuw Statendam (of andere schepen van de HAL) meevaart. Elke passagier die plaatsneemt voor het podium zal niet stil kunnen blijven zitten.

Billboard Onboard

Wanneer je doorloopt vanaf het Lincoln Center Stage & BB King Blues Club kom je in het hart van de Music Walk. De rederij gebruikt 50 jaar van hitlijsttoppers als raamwerk voor een nieuwe interactieve ervaring onder de naam Billboard Onboard. Het programma is samengesteld in samenwerking met Billboard, de leidende wereldwijde bron van hitlijsten, nieuws, trends en innovaties in de muziek. Billboard Onboard toont de talenten van live-muzikanten, waaronder twee pianisten, een gitarist en een DJ, die om beurten dynamische shows uitvoeren rond de interessante feiten en cijfers van de muziekindustrie die zijn opgetekend door Billboard. Tussen de avondlijke optredens en liedjes door kunnen de gasten meezingen en meedoen met quizvragen die worden weergegeven op schermen in de ruimte.

Rolling Stone Rock Room

Een primeur voor de Nieuw Statendam! De Rolling Stone Rock Room is een samenwerking het Amerikaanse muziekblad Rolling Stone Magazine. Voor ons Europeanen wellicht niet zo bekend. In de Rolling Stone Rock Room speelt een 5-koppige live-band dagelijks classic rock hits. Er kan worden gedanst op de grote dansvloer. Cruisereizigers die ooit hebben meegevaren op de Koningsdam vragen zich af waar deze een plekje heeft gekregen: het is de oude plek van het Lincoln Center Stage. De vibe tijdens het optreden in deze rockroom is fantastisch!

Tot slot: Maestro, muziek!

Lees meer over de Nieuw Statendam:

Er zijn de komende zomermaanden nog hutten vrij op cruises van de Nieuw Statendam met vertrek op bijvoorbeeld 26 mei (8-daagse Noorse Fjorden) of 2 juni (Noorse Fjorden) vanaf €698:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelStipTUITravel Store

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)