Cruisereiziger
Uitdokken

Spirit of Discovery succesvol uitgedokt bij Meyer Werft

Het eerste nieuwbouwschip van de Britse cruisemaatschappij Saga Cruises, Spirit of Discovery, heeft zondag op de scheepswerf van Meyer Werft in Papenburg succesvol het overdekte bouwdok I verlaten. Het uitdokken begon zondagochtend vroeg om 05:00 uur. Oorspronkelijk zou de manoeuvre om 02:30 uur van start gaan. Het 236 meter lange en 31 meter brede cruiseschip werd gelijk van de masten en schoorsteen voorzien.

De Spirit of Discovery is later op de dag afgemeerd in de haven van de werf aan de afbouwpier. De komende periode zullen er nog diverse testen worden uitgevoerd en zullen ook de bemanningsleden aan boord gaan. Eind mei zal de Spirit of Discovery, als alles volgens plan verloopt, de Eemstocht maken. Oplevering staat gepland in juni, waarna op 10 juli een inaugurele cruise plaatsvindt vanuit Dover.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, of via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!