Cruisereiziger
Bestemmingen

Groots AIDA-vuurwerk tijdens Hafengeburtstag Hamburg

Afgelopen weekend vond in Hamburg de jaarlijkse Hafengeburtstag Hamburg plaats. Drie dagen lang genoten meer dan een miljoen bezoekers van een gevarieerd maritiem programma in de haven, zowel op de kade als op het water. De Duitse cruisemaatschappij AIDA Cruises fungeerde als hoofdsponsor van het evenement. Het organiseerde o.a. een indrukwekkend verjaardagsvuurwerk.

Middelpunt van het lichtspektakel was de AIDAperla die de traditionele scheepsparade aanvoerde. In een sprankelende zee van kleuren vertrok het voor een 8-daagse ‘Metropolen’ cruise die o.a. donderdag Rotterdam aandoet. Naast de AIDAperla maakten de afgelopen dagen ook de AIDAvita, AIDAluna, Astor, MS Deutschland, AIDAsol en de MSC Preziosa hun opwachting in de Hanzestad.

AIDA Cruises had ook aan land groots uitgepakt. In de ‘AIDA Urlaubswelt’ in de HafenCity en in Beachclub Hamburg del Mar konden geïnteresseerden zich laten informeren over het cruisen met de rederij. Tevens was er de mogelijkheid om een showhut te bezoeken zoals die momenteel te vinden is op het huidige vlaggenschip van de cruisemaatschappij, de AIDAnova.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, of via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!