Koningspaar bezoekt Duitse werf MV Werften in Rostock

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Maxima van Nederland bezochten vandaag scheepswerf MV-Werften in Rostock als onderdeel van hun werkbezoek aan Mecklenburg-Vorpommern. Ze werden vergezeld door de Nederlandse minister van Infrastructuur Cora van Nieuwenhuizen en ministerpresident van Mecklenburg-Vorpommern, Manuela Schwesig. Het werkbezoek van het koninklijk paar dient om de relaties tussen Nederland en Mecklenburg-Vorpommern te onderhouden en te intensiveren.

Honderden scheepswerf medewerkers ontvingen het hoge bezoek hartelijk. Op hun tour door onder andere het grote dok, spraken Koning Willem-Alexander en koningin Máxima met de medewerkers. Bovendien werden ze geïnformeerd over de bouw van het eerste cruiseschip van de Global Class  (Dream Cruises, verwacht in 2020) en over het trainingsprogramma van de scheepswerf. Het koninklijk paar bezocht ook een model hut voor cruiseschepen, die werd gefabriceerd door zusterbedrijf MV WERFTEN Fertigmodule.

“Het is een grote eer voor ons om het Nederlandse koningspaar te verwelkomen op onze scheepswerf. We zijn erg enthousiast over het bezoek en we hopen dat we een goed beeld van ons bedrijf en ons kunnen. En, natuurlijk, dat we de Duits-Nederlandse zakelijke contacten verder kunnen versterken” zei Peter Fetten, CEO van MV Werften.

Na de rondleiding bezocht het koninklijk paar een maritiem symposium van Nederlandse en Duitse bedrijven, dat plaatsvond in de nieuwe scheepsbouwhal. De focus lag op het netwerk van de maritieme industrie in beide landen. Koning Willem-Alexander opende een matchmaking-evenement voor de aanwezige bedrijven op de conferentie. Een eerste samenwerkingsovereenkomst is al getekend: tussen MV WERFTEN en het Nederlandse bedrijf Bolidt, dat onder meer scheepsdekvloeren produceert.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.