Oasis of the Seas wordt voor 165 miljoen dollar gerenoveerd

De Oasis of the Seas van Royal Caribbean International zal in het kader van haar 10-jarig bestaan een 165 miljoen dollar kostende renovatie ondergaan. De upgrade zal worden uitgevoerd op de scheepswerf van Navantia in Cadiz tijdens een 63-daags droogdok. Tot de aanpassingen behoren o.a. een nieuw ontworpen zwembaddek in Caribische stijl met de Splashaway Bay voor kinderen en The Lime & Coconut Bar. Tevens krijgt het schip de van de Quantum-klasse bekende Music Hall, het trio waterglijbanen The Perfect Storm en de hoogste glijbaan op zee, The Ultimate Abyss.

Op de vernieuwde Oasis of the Seas maakt ook Royal Caribbean’s eerste BBQ-concept, Portside BBQ, en een locatie speciaal bestemd voor karaoke, Spotlight Karaoke. Het schip komt op 24 november 2019 weer terug in de vaart met 8-daagse cruises naar het Oostelijke- en Westelijke gedeelte van de Caribbean met vertrek vanaf de nieuwe cruiseterminal Terminal A in Miami. Daarna vertrekt het naar New York in mei 2020. Vanuit haar thuishaven Cape Liberty gaat het 8-daagse cruise varen naar de Bahamas waarbij o.a. het gerenoveerde prive-eiland Perfect Day at CocoCay wordt aangedaan.

Topdek

De nieuw ingerichte Pool & Sports Zone krijgt spannende uitbreidingen met The Ultimate Abyss, een glijbaan van 10 dekken hoog, en The Perfect Storm, een drietal waterglijbanen met meerdere verdiepingen die bekend staan als Typhoon, Cyclone en Supercell. Voor de jonge cruisereizigers biedt The Splashaway Bay een waterspeelplek voor peuters, drie waterglijbanen, waterkanonnen, fonteinen, zwembadjes en twee grote wateremmers.

In het midden van het topdek ligt het ‘Caribische’ zwembad met ‘The Lime & Coconut’. Deze bar wordt een van de levendigste plekken aan boord, zowel overdag als ‘s avonds, met cocktails aan het zwembad, DJ’s en live-muziek op twee locaties. Het zwembad gaat een verscheidenheid aan zitplekken bevatten, waaronder comfortabele sofa’s, ligbedden, hangmatten en schommelzitjes. Tevens wordt het bovenste dek uitgerust met nieuwe whirlpools en een vernieuwd solarium voor volwassenen.

Eten en drinken

Op de opgefriste Oasis of the Seas is er keuze uit 23 eetgelegenheden, waaronder enkele restaurant die hun debuut maken. De casual Portside BBQ op het zwembaddek biedt een menu vol vlees geïnspireerd op de beste BBQ-gerechten uit de Verenigde Staten. In het verlengde bevindt zich El Loco Fresh waarbij ter plekke verse taco’s, burrito’s, quesadilla’s en mini salades worden gemaakt om mee te nemen.

Playmakers Sports Bar & Arcade is gelegen in de Boardwalk-buurt. Het is een gezinsvriendelijke plek met o.a. 80 grote tv-schermen, spelletjes en videogames. Er worden diverse pub-gerechten geserveerd. Ook nieuw op de Oasis of the Seas is Sugar Beach waar meer dan 220 verschillende soorten snoep en ijs verkrijgbaar zijn.

Avondentertainment

Bij de nieuwe Spotlight Karaoke op de Royal Promenade kan je je favoriete liedjes zingen op het hoofdpodium of in een van de twee prive-zalen. Wie het zingen liever aan professionals overlaat, kan terecht bij de Music Hall, dat twee verdiepingen bestrijkt. Live-bands verzorgen er de muziek. Verder heeft het een grote dansvloer, pooltafels en knusse ligstoelen. Entertainment van een ander niveau zijn de twee robots die cocktails voor je maken in de Bionic Bar.

Families

Nieuwe activiteiten aan boord voor families zijn het ‘glow-in-the-dark’ lasergamen en de Royal Escape Room – Mission Control: Apollo 18. Deze zijn een aanvulling op de reeds aanwezige activiteiten voor baby’s, kinderen en tieners. Zij hebben elk hun eigen ruimtes die ook volledig onder handen zijn genomen en zijn uitgerust met de nieuwste technologie. Adventure Ocean heeft een totale make-over gekregen met nieuw ontworpen ruimtes ingericht per type activiteit.

Wil jij cruisen op de vernieuwde Oasis of the Seas? Vraag dan een offerte aan bij:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelTravel Store

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!

One thought on “Oasis of the Seas wordt voor 165 miljoen dollar gerenoveerd

 • 26 mei 2019 om 09:46
  Permalink

  de renovatie van de Oasis of the Seas
  het zal een varend pretpark worden . met alle herrie die daar dan ook bij komt.
  ik hou van rust mij niet meer gezien .
  ik denk dat er veel mensen die van rustig houden zullen afhaken

Reacties zijn gesloten.