MSC Opera in botsing met riviercruiseschip River Countess

In Venetië heeft het cruiseschip MSC Opera van MSC Cruises zondagmorgen het riviercruiseschip River Countess (rederij Uniworld) aan de kade geraakt. Daarbij zijn tenminste vijf passagiers van de River Countess licht gewond geraakt.

Er zijn diverse video’s waarop te zien is dat het schip rond 08:30 uur zich tussen het schip en de pier boorde.  Een paar passagiers van de River Countess konden zich ternauwernood redden toen ze zich op de gangway bevonden.

Volgens de laatste berichten waren er een verplichte pilot en sleepboten aanwezig. Vanwege een technisch mankement dreef het schip de verkeerde kant op. De sleepboot aan de voorkant van het schip probeerde dit te corrigeren, maar tevergeefs.

Door het ongeval was enige tijd de vaarweg richting de cruiseterminal gespert. De MSC Magnifica moest daardoor wachten. In de middag mocht de MSC Opera verder naar de kade en kon ook de MSC Magnifica aanmeren.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

2 thoughts on “MSC Opera in botsing met riviercruiseschip River Countess

 • 2 juni 2019 om 21:31
  Permalink

  Hallo Miriam , wij gaan toevallig volgende week 09/06 op cruise mt de Opera ,
  Wij vroegen ons af of alles wel ok is aan boord en onze reis niet in het gedrang komt ? Mvgrt Luc&Chantal

  • 3 juni 2019 om 08:35
   Permalink

   Hallo Luc & Chantal,
   Vraag het zeker even na bij waar jullie geboekt hebben: het reisbureau of MSC Cruises. Ik hoop met jullie mee dat de cruise door gaat!
   met hartelijke groet,
   Miriam

Reacties zijn gesloten.