Meyer Werft legt kiel van tweede nieuwbouwschip Saga Cruises

Maandag heeft op de scheepswerf van Meyer Werft in Papenburg de kiellegging plaatsgevonden van de Spirit of Adventure, het tweede nieuwbouwschip van Saga Cruises voor de Britse markt. Het is de officiële start van de bouw van de constructie van het 999-passagiers tellende schip dat in de zomer van 2020 in de vaart komt.

Volgens traditie werd een herdenkingsmunt geplaatst onder het eerste blok dat in het droogdok werd geplaatst. Het is de eerste van in totaal 56 blokken die samen het schip met een brutotonnage van 58.250 gaat vormen. Op de munt stond de naam van het schip, de datum van de kiellegging en de letters S717, het identificatienummer van het schip tijdens haar bouw totdat ze in de zomer van 2020 wordt overgedragen aan Saga Cruises.

De Spirit of Adventure krijgt een lengte van 236 meter en een breedte van 31 meter, hetzelfde als haar zusterschip Spirit of Discovery, dat op 20 juni wordt opgeleverd door de Duitse scheepsbouwer.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.