MSC Opera en River Countess annuleren cruises vanuit Venetië

De gehavende cruiseschepen MSC Opera en River Countess hebben beide na de botsing in Venetië passagiers moeten teleurstellen vanwege de schade.

Riviercruiseschip River Countess van rederij Uniworld zal 6 cruises gaan missen. Pas op 21 juli zal ze weer in de vaart gaan. Het luxe riviercruiseschip doet cruises in Noord-Italië vanuit Venetië naar Chioggia, Polesella (voor een bezoek aan Bologna), Porto Viro en de eilanden van Venetië.

De MSC Opera is volgens de laatste berichten inmiddels gerepareerd. Het schip zal pas vrijdag vertrekken om via Bari (zaterdag) daarna haar reguliere route (zondag naar Venetië) weer op te pakken. Passagiers van de huidige cruise zijn nu, naar eigen keuze, aan boord of mochten naar huis. Cruisereizigers zijn in ruime mate gecompenseerd. De mensen aan boord hebben in ieder geval gratis drankjes bij de maaltijden en mogen gebruik maken van shuttle bootjes richting een aantal toeristische eilanden in de buurt van Venetië.

Mogen cruiseschepen nog in Venetië blijven?

Na het ongeval van de MSC Opera en River Countess is Italië wakker geschut. Al een paar jaar geleden werd besloten dat grote cruiseschepen (> 96.000 ton) niet meer bij de Venetiaanse cruiseterminals mogen komen. Voor de kleinere cruiseschepen zou de komende jaren een nieuwe route vastgesteld worden zodat deze cruiseschepen niet meer langs de stad hoeven. Dit schoot echter niet op.

Tegenstanders willen nu al graag een compleet verbod en demonstreerden direct na het ongeval. Dit zorgt voor politieke druk en opeens lijkt er nu wél meer snelheid te komen in het bepalen van een nieuwe route. De politiek wil in ieder geval wel nog de cruiseschepen toelaten.

Feitelijk zijn er twee alternatieven waarover gepraat wordt. Enerzijds een andere route, waarbij cruiseschepen die groter dan 55.000 ton zijn ten zuiden van Venetië richting de industriële haven van Marghera gaan.

Anderzijds wordt gesproken over een nieuwe cruiseterminal bij Marghera. Cruisereizigers kunnen dan met de trein of met de bussen de stad in worden gebracht.

 

 

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)