Amerikaanse passagiers op cruiseschepen mogen Cuba niet meer in

Nieuw beleid van de Amerikaanse president Trump heeft er vandaag toegeleid dat Amerikaanse cruisepassagiers Cuba niet meer mogen bezoeken. Rederijen moeten daarom maatregelen nemen en Cuba uit de routes schrappen. In 2018 bezochten ruim 800.000 cruisepassagiers het eiland. De openstelling van het eiland voor Amerikaanse cruiseschepen is feitelijk niet erg lang geweest, pas in 2017 kwam de hausse op gang. Een klein aantal (Europese) rederijen voer al eerder op Cuba, zoals Celestyal Cruises en MSC Cruises.

De cruisemaatschappijen annuleren de havens in Cuba en zoeken een vervangende haven in het Caribisch gebied.

Welke rederijen nemen maatregelen?

Royal Caribbean kondigde eerder deze week aan dat alle juni-cruises Cuba zullen overslaan. Het gaat om routes van de Empress of the Seas en Majesty of the Seas.

Ook alle rederijen die vallen onder Carnival Corporation (Carnival Cruise Line, Holland America Line en Seabourn) veranderen de routes. Voor Holland America gaat het om de Veendam. Carnival deelt boordtegoed uit als compensatie.

Norwegian Cruise Line haalt de Norwegian Sky en Norwegian Sun verplicht weg uit Cuba.

Voor MSC Cruises’ MSC Armonia zullen ook veranderingen komen. Nu cruiste het schip vanuit Miami. Maar wellicht zal het schip alleen Cuba-cruises gaan aanbieden, zoals vroeger, voor niet-Amerikaanse cruisepassagiers.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)