Amerikaanse passagiers op cruiseschepen mogen Cuba niet meer in

Nieuw beleid van de Amerikaanse president Trump heeft er vandaag toegeleid dat Amerikaanse cruisepassagiers Cuba niet meer mogen bezoeken. Rederijen moeten daarom maatregelen nemen en Cuba uit de routes schrappen. In 2018 bezochten ruim 800.000 cruisepassagiers het eiland. De openstelling van het eiland voor Amerikaanse cruiseschepen is feitelijk niet erg lang geweest, pas in 2017 kwam de hausse op gang. Een klein aantal (Europese) rederijen voer al eerder op Cuba, zoals Celestyal Cruises en MSC Cruises.

De cruisemaatschappijen annuleren de havens in Cuba en zoeken een vervangende haven in het Caribisch gebied.

Welke rederijen nemen maatregelen?

Royal Caribbean kondigde eerder deze week aan dat alle juni-cruises Cuba zullen overslaan. Het gaat om routes van de Empress of the Seas en Majesty of the Seas.

Ook alle rederijen die vallen onder Carnival Corporation (Carnival Cruise Line, Holland America Line en Seabourn) veranderen de routes. Voor Holland America gaat het om de Veendam. Carnival deelt boordtegoed uit als compensatie.

Norwegian Cruise Line haalt de Norwegian Sky en Norwegian Sun verplicht weg uit Cuba.

Voor MSC Cruises’ MSC Armonia zullen ook veranderingen komen. Nu cruiste het schip vanuit Miami. Maar wellicht zal het schip alleen Cuba-cruises gaan aanbieden, zoals vroeger, voor niet-Amerikaanse cruisepassagiers.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.