Zuiderdam belaagd door activisten in Kiel

Zondag is de Zuiderdam in Kiel in de loop van de dag belaagd door Duitse activisten. Met bootjes blokkeerden zij de Zuiderdam zodat deze niet kon vertrekken. Ook hingen zij aan de trossen. Volgens diverse bronnen heeft de politie rond 21:50 de activisten gearresteerd. De Zuiderdam zou oorspronkelijk al om 16:00 vertrekken naar eindbestemming Kopenhagen. Onder begeleiding van de lokale waterpolitie kon de Zuiderdam het ruime sop kiezen.

Het schip was in haar laatste haven van een 11-daagse cruise die op 31 mei gestart was in Kopenhagen. Tijdens de cruise werden Tallinn, St. Petersburg, Helsinki, Stockholm en Warnemünde bezocht.

De activisten van Smash Cruiseshit richten zich tegen de vervuiling van cruiseschepen en slechte arbeidsomstandigheden op cruiseschepen volgens hen. In Kiel is onlangs een nieuwe cruiseterminal geopend, waardoor er momenteel veel aandacht is voor de grotere hoeveelheid cruiseschepen in de stad.

Hieronder een tweet van een passagier die aan boord was:

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)