Key & Plaque ceremonie voor Norwegian Pearl in Amsterdam

Op zaterdagmorgen 8 juni meerde de Norwegian Pearl voor de 3e keer dit seizoen aan bij de cruiseterminal van Amsterdam (PTA). De traditionele Key & Plaque ceremonie kon bij het 1e bezoek wegens omstandigheden niet plaatsvinden. Ditmaal gelukkig wel. Kapitein Paul van Knorring nodigde vertegenwoordigers van Amsterdam Cruise Port, Passenger Terminal Amsterdam en mijzelf (Miriam) van harte uit om op de brug een kijkje te nemen.

De Norwegian Pearl was vrijdag op zaterdagnacht al vroeg aangemeerd in het centrum van Amsterdam. Vanwege het slechte weer en wind besloot de kapitein met volle snelheid richting Amsterdam te gaan en dat resulteerde in een nacht-aankomst. Voor cruiseschip Vasco Da Gama (Cruise & Maritime Voyages) betekende het slechte weer zaterdagmorgen vroeg bij IJmuiden een annulering van de aankomst. Het schip voer direct door naar Bremerhaven.

Het cruiseschip Norwegian Pearl komt voor de 3e maal in Amsterdam na een 15 daagse Oostzee cruise waarbij de laatste bestemming Kopenhagen was. De komende tijd zal het schip nog éénmaal vanuit Amsterdam vertrekken voor een cruise naar de Middellandse Zee. Het schip is overigens sinds jaren weer in Europa. Het maakte de afgelopen winters cruises in het Caribisch gebied en in de zomers bezocht de Norwegian Pearl vaak Alaska.

“Als enige Noord-Amerikaanse rederij die het hele jaar door in Europa vaart, zijn we erg verheugd om gasten nieuwe en interessante routes te bieden vol geschiedenis, cultuur en diverse landschappen terwijl ze genieten van onze verschillende schepen in de regio, waaronder Norwegian Pearl, die Europa voor de eerste keer aandoet, “zegt Kevin Bubolz, Managing Director, NCL Europe.

Key & Plaque ceremonie

De Key & Plaque ceremonie vond plaats op de brug met een aantal afgevaardigden; Frank Schoenmaker (terminalmanager) namens Passenger Terminal Amsterdam, Alma Prins (commercieel manager) van Amsterdam Cruise Port en Janine van Oosten, voorzitter van Amsterdam Cruise Port.

“Het bezoek van de Norwegian Pearl in Amsterdam als tijdelijke thuishaven waarderen we zeer. Het is mooi dat er meer Noord- en West-Europese havens worden bezocht tijdens deze cruises,” aldus Alma Prins.

De kapitein ontving een schild van Amsterdam en als cadeau terug werd een schild van de Norwegian Pearl uitgereikt aan Alma Prins van Cruise Port Amsterdam. Traditie in Amsterdam is ook dat een Delfsblauw tranenvaasje overhandigd. Het verhaal erachter is dat scheepslieden voordat ze naar zee vertrokken, een tranenvaasje vulden met de tranen van hun geliefde. Zo was deze altijd bij hen op zee. Als derde cadeau ontving de kapitein het boek “Work on the Water” met daarin portretten van Amsterdamse mensen die op het water werken.

Marco verkende het schip die middag van binnen en buiten. Lees binnenkort meer over de Norwegian Pearl.

Jon Bon Jovi cruise Runaway To Paradise cruise

Naast het aanbieden van cruises naar populaire bestemmingen in Europa, host Norwegian Pearl ook de eerste Europese Jon Bon Jovi Runaway To Paradise-cruise, die van 26 tot 30 augustus plaatsvindt. Het schip vaart van Barcelona naar Palma en tijdens het varen genieten gasten van een concert van de legendarische muzikant Jon Bon Jovi en de 11-delige Kings of Suburbia-band. Voor meer informatie over dit festival-op-zee, ga naar: med.runawaytoparadise.com

Cruises van Norwegian Pearl

CruiseOnline - Nieuw! Captain Cruise Cruisereizen

Hoe is het cruisen bij Norwegian Cruise Line? Bekijk het op ons Youtube kanaal.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)