Kiellegging voor Carnival’s nieuwe cruiseschip Mardi Gras

Dinsdag is op de scheepswerf van Meyer Turku in het Finse Turku de kiel gelegd van het volgende nieuwe cruiseschip van Carnival Cruise Line, Mardi Gras. Hoogtepunt van de traditionele ceremonie was het plaatsen van munten bovenop het kielblok als teken van geluk voor het schip en de officiële start van de bouw. Bij de festiviteiten waren o.a. Carnival’s Senior Vice President of Newbuilds Ben Clement, Mardi Gras kapitein Giuseppe Giusa en Meyer Turku CEO Jan Meyer aanwezig.

Volgens planning komt de Mardi Gras in augustus 2020 in de vaart. Het wordt het eerste cruiseschip in Noord-Amerika dat volledig op LNG zal opereren. Carnival heeft voor de Mardi Gras een aantal noviteiten in petto zoals BOLT, de eerste achtbaan op zee, het eerste restaurant op zee van chef Emeril Lagasse en 6 themazones met diverse eet- en drinkgelegenheden en een scala aan activiteiten.

Mardi Gras debuteert op 31 augustus 2020 in Europa. Daarna wordt het schip gerepositioneerd naar New York voor een serie cruises. Vervolgens gaat het vanuit Port Canaveral, Florida het gehele jaar door varen naar de Caribbean.

Ook zin in een achtbaan op zee? Vraag een offerte aan bij:

Captain CruiseCruisereizenCruisetravelCruisewinkelDreamlinesZeetours

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!