Ponant verwelkomt Le Dumont-d’Urville in de vloot

Ponant heeft het vierde nieuwe schip in de Explorer-klasse , Le Dumont-d’Urville, verwelkomd in haar vloot. Het is het 9e expeditieschip van de Franse cruisemaatschappij. De officiële overdracht door scheepsbouwer Vard aan Ponant vond plaats op 14 juni. Daarna vertrok Le Dumont-d’Urville uit de haven van Søvik (Noorwegen) naar Bergen voor haar maiden voyage.

Het inaugurele seizoen van Le Dumont-d’Urville start op 7 augustus 2019 met een 9-daagse cruise op de Oostzee. Daarna zet het koers naar de Franse kust en de Middellandse Zee waarbij bestemmingen als Honfleur, Lissabon en Dakar worden aangedaan.

Ponant heeft nog 3 nieuwe expeditieschepen in de planning staan. Le Bellot wordt in april 2020 opgeleverd, gevold door Le Jacques-Cartier in juli 2020. Een jaar later (mei 2021) volgt uiteindelijk nog Le Commandant-Charcot.

Cruises met de nieuwe Le Dumont-d’Urville zijn boekbaar bij:

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 werd Marco besmet met het cruisevirus. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.