Volgende cruise Columbus geannuleerd door langer verblijf in droogdok

Cruise & Maritime Voyages (CMV) heeft ook de 15-daagse Baltische staten & St. Petersburg cruise van de Columbus met vertrek uit Londen Tilbury op donderdag 27 juni 2019 (en een dag later vanuit Rotterdam) moeten annuleren. Het cruiseschip van de Britse cruisemaatschappij ligt momenteel nog altijd in droogdok bij Damen in Schiedam voor herstelwerkzaamheden nadat er een technisch probleem was geconstateerd tijdens een recente cruise naar de fjorden.

CMV had gehoopt dat de reparatiewerkzaamheden op tijd klaar zouden zijn voor de volgende cruise, maar vanwege de zeer specialistische middelen die nodig waren om de schade aan een deel van het roercontrolesysteem te beoordelen en te repareren bleek het niet mogelijk om het vereiste werk op tijd af te ronden.

CMV laat in een statement weten dat de Columbus op 7 juli de scheepswerf zal verlaten en haar cruiseprogramma zal vervolgen met haar volgende geplande Britse eilanden cruise met vertrek op 11 juli vanuit Londen Tilbury (en een dag later vanuit Rotterdam). Passagiers die de geannuleerde cruise van 27/28 juni hadden geboekt hebben een reeks van alternatieve opties voorgelegd gekregen. Klik hier voor meer informatie hierover op de website van de rederij.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.