Celebrity Flora officieel gedoopt op de Galapagos Eilanden

Zondag is het nieuwe expeditieschip van Celebrity Cruises, Celebrity Flora, officieel gedoopt. Het is het eerste schip dat speciaal voor de Galapagos Eilanden is gebouwd door de Nederlandse scheepswerf De Hoop. De Celebrity Flora werd in de vloot verwelkomd tijdens een feestelijke ceremonie aan boord. Vertegenwoordigers van de Amerikaanse rederij, reisagenten en journalisten zagen doopmoeder Yolanda Kakabadse, een vooraanstaander milieuleider, het schip dopen.

In de lijn met de focus op duurzaamheid werd bij het traditionele kapotslaan van een champagnefles een handgemaakte lint van groene bananenbladeren doorgeknipt. Deze werd gemaakt door een collectief van lokale vrouwelijke ambachtslieden onder de naam Manos Magicas. Daarnaast werd het volkslied gezonden door twee schoolkinderen uit Ecuador.

Tijdens de ceremonie kondigde Celebrity ook een nieuwe samenwerking aan met EarthEcho International, een non-profit organisatie opgericht door Philippe Cousteau Jr. om jonge mensen te inspireren om in actie te komen voor een duurzame toekomst. Beide partijen gaan samenwerken om een nieuwe generatie van pleitbezorgers voor natuurbehoud zowel in de lokale gemeenschap van de Galapagos als aan boord van de Celebrity Flora en Celebrity Xpedtion in de regio te ondersteunen.

Eerder werd al bekend dat Celebrity in relatie tot de Celebrity Flora samenwerkingen is aangegaan met Yolanda Kakabadse, oud-minister van milieu van Ecuador en tevens voormalig president van het World Wildlife Fund (met de Nederlandse tak Wereld Natuur Fonds) en de Internationale Unie voor Natuurbescherming, en Oceanscope.

Cruisereiziger Marco mocht eind april op de scheepswerf in Schiedam een exclusief kijkje nemen aan boord. Volg Marco digitaal met zijn tour over het gehele schip.

De Celebrity Flora gaat vanaf 30 juni (Maiden Voyage) vanuit haar thuishaven Baltra in haar inaugurele seizoen verschillende 11-, 12- en 17-daagse cruises varen naar bestemmingen in de regio. De verkoop hiervoor is reeds van start gegaan.

Wil jij met de exclusieve Celebrity Flora cruisen in de Galapagos Eilanden? Cruises zijn boekbaar bij:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelTravel Store

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!