Zeilschip Shabab Oman II bij eerste editie Sail Op Scheveningen

Van 20 tot en met 23 juni vond de eerste editie van Sail op Scheveningen plaats. Zo’n 220.000 mensen bezochten dit spektakel in de haven van Scheveningen. Ruim 25 bijzondere, grote zeilschepen van over de hele wereld kwamen naar de haven, de finishplaats van de Liberty Tall Ships Regatta. Eén van de unieke schepen om te bewonderen én te betreden was de Shabab Oman II. Duizenden mensen namen een kijkje op het opleidingsschip van de Koninklijke Marine van Oman.

De Shabab Oman II is de opvolger van het tallship Shabab Oman, dat in 1971 werd gebouwd. De Shabab Oman II is een traditionele clipper, ontworpen volgens de principes van zeilschepen uit de 19e eeuw, maar met de technologie en comfort uit de 21e eeuw. Het handgemaakte houtsnijwerk op de boeg en het achtersteven en de kleuren van de inrichting zijn Arabisch. Het bijna 86 meter lange schip van de Marine van Oman wordt gebruikt als opleidingsschip. Ook vaart de Shabab Oman II de wereld rond met een boodschap van vrede en liefde. Miriam bezocht op uitnodiging dit prachtige schip om kennis te maken met Oman.

Banden met Nederland

De Shabab Oman II heeft sterke banden met Nederland. Het prachtige schip is namelijk deels gebouwd door de Damen-werf van Vlissingen. Nadat de grote bouwwerken bij de Damen-werf in Roemenië gemaakt waren, zorgde de werf in Vlissingen voor de afwerking en de installatie van de technische systemen. Op 8 mei 2014 werd het schip tijdens een officiële ceremonie in Vlissingen gedoopt en overgedragen. De Nederlandse vlag werd vervangen door de Omaanse zeevlag.

Oman

Cruiseschepen bezoeken in de wintermaanden van november tot en met maart het sultanaat Oman. Hoofdstad Muscat, in het noorden gelegen Khasab en in het zuiden Salalah, worden in de cruiseroutes opgenomen van veel cruiseschepen die starten en eindigen in Dubai. Muscat heeft traditionele architectuur met prachtige stranden en bedrijvige soeks. De bergen van Khasab maken dit vissersdorp tot een andere beleving met boottochten over het heldere blauwe water. De stad Salalah wordt alleen bezocht wanneer cruiseschepen hun Midden-Oosten seizoen starten of eindigen.

Wil jij ook cruisen deze winter naar Oman? Bekijk dan alle cruises in het artikel “Welke schepen varen in 2019/2020 in … het Midden-Oosten?

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)