Net opgeleverde Spirit of Discovery op weg naar IJmuiden

De Spirit of Discovery, de eerste van twee nieuwe cruiseschepen voor de Britse cruisemaatschappij Saga Cruises is dinsdag in Emden door scheepsbouwer Meyer Werft overgedragen aan haar opdrachtgever. Het schip (58.250 brutoton) is na de Spectrum of the Seas al de tweeede nieuwbouw die in Papenburg dit jaar is voltooid. In herfst volgt ook nog de overdracht van een derde cruiseschip, de Norwegian Encore.

Begin juni werd door de Meyer Werft de kiel gelegd van het tweede nieuwbouwschip voor Saga Cruises, Spirit of Adventure. Dit schip komt in de zomer van 2020 in de vaart. Ook volgend jaar zullen er weer 3 cruiseschepen worden opgeleverd door Meyer Werft. Naast de Spirit of Adventure zijn dat de Odyssey of the Seas (Royal Caribbean International) en de Iona (P&O Cruises).

De Spirit of Discovery, die gisteren na de oplevering overigens nog een paal raakte met een deuk in de romp als gevolg, wordt naar verwachting woensdag om 14:00 uur bij de Felison Terminal in IJmuiden verwacht. Het vertrek staat een dag later om 17:00 uur gepland.

De Maiden Voyage van de Spirit of Discovery staat gepland op 10 juli in het Engelse Dover. Eerder zal ze gedoopt worden door de hertogin van Cornwall.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!