Hybride Roald Amundsen is meest duurzame cruiseschip ooit

De nieuwe hybride Roald Amundsen is afgelopen week voor Hurtigruten in de vaart gekomen. Daarmee is het een primeur: het eerste cruiseschip dat op accu’s kan varen al dan niet in combinatie met hybride motoren. Het schip voer onlangs voor het eerst op accu’s voor de kust van Noorwegen zonder CO2 uitstoot. De bouw had wel wat voeten in de aarde, want de oorspronkelijke opleverdatum zou al in juli 2018 zijn.

Hurtigruten-kapitein Kai Albrigtsen stond aan het roer toen MS Roald Amundsen haar eerste reis langs de Noorse kust maakte. “Dit opent een nieuw hoofdstuk in de maritieme geschiedenis. MS Roald Amundsen is het eerste cruiseschip dat is uitgerust met accu’s, iets wat slechts een paar jaar geleden onmogelijk werd geacht.” “Met de introductie van MS Roald Amundsen zet Hurtigruten een nieuwe standaard, niet alleen voor cruisen, maar voor de hele scheepvaartindustrie,” aldus Daniel Skjeldam, CEO van Hurtigruten.

Roald Amundsen

“De MS Roald Amundsen is ontworpen en gebouwd met duurzaamheid in de kern van elk klein detail, en is naast de groene technologie het eerste cruiseschip ter wereld dat ontworpen is zonder plastic aan boord voor eenmalig gebruik. We geven, van het zorgvuldig geselecteerde Hurtigruten Expeditie Team tot het eerste Science Centre, gasten een dieper inzicht in de gebieden die we verkennen,” voegde Skjeldam toe.

Hurtigruten nam vorige week het eerste hybride cruiseschip ter wereld in ontvangst van de Klevenwerf in Noorwegen. Er zullen nog twee schepen volgen, waaronder de Fridtjof Nansen, die in 2020 debuteert, en een zusterschip in 2021.

Cruises op de Roald Amundsen zijn verkrijgbaar bij:

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.