Norwegian Pearl ligt stil in Barcelona vanwege technisch probleem

Cruiseschip Norwegian Pearl heeft haar huidige cruise afgebroken in Barcelona. De Norwegian Pearl van rederij Norwegian Cruise Line startte op 22 juni een 14-daagse cruise vanuit Amsterdam naar Frankrijk en Spanje en Italië. Volgens planning zou het schip dinsdag 2 juli na een bezoek aan Barcelona om 17:00 vertrekken naar Monaco & Livorno en eindigen in Civitavecchia op vrijdag 5 juli. Gasten krijgen een vergoeding voor de gemiste havens.

De rederij heeft nog niet laten weten wat er precies voor technisch probleem is. Maar waarschijnlijk gaat het om problemen aan één van de motoren.

Volgende cruise geannuleerd

De volgende cruise die zou starten vanuit Civitavecchia op 5 juli wordt geannuleerd. Passagiers krijgen in ieder geval de kosten van de cruise terug. Onbekend is in hoe verre de rederij al gemaakte kosten (bijvoorbeeld eigen vluchten en hotels) vergoedt. Een reisverzekering biedt vaak hulp voor deze kosten. Op social media uiten gedupeerde reizigers hun onvrede over de annulering en tegemoetkoming. Gebruikelijk is dat een rederij een (deel) van de gemaakte kosten vergoed en een cruisetegoed aanbiedt voor een volgende cruise.

De cruise van 5 juli zou vanuit Civitavecchia gaan naar Kotor, Dubrovnik, Corfu,  Santorini,  Mykonos en Piraeus (Athene), Messina, Napels, Livorno, Monaco en eindigend in Civitavecchia op 18 juli.

Amsterdam

De Norwegian Pearl vertrok afgelopen maanden viermaal uit Amsterdam voor diverse cruises. Het schip werd opgeleverd in 2006 en werd gerenoveerd in 2017. Ze biedt plek aan 2384 passagiers.

Update 5 juli 2019

De rederij heeft de compensatie voor passagiers bekendgemaakt. Deze lees je hier.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.