Princess Cruises telt jaar af tot lancering Enchanted Princess

Het 3.660 gasten tellende schip Enchanted Princess (143.700 bruto ton) wordt momenteel gebouwd op de Fincantieri-werf in Monfalcone in Italië. Na voltooiing vaart de Enchanted Princess vanuit Southampton haar inaugurele seizoen op de Middellandse Zee voordat zij in de herfst van 2020 naar de Caraïben koerst. Enchanted Princess is een zusterschip van Royal Princess, Regal Princess, Majestic Princess en Sky Princess, die in oktober 2019 wordt toegevoegd aan de vloot.

“Met nog een jaar te gaan tot de lancering van de Enchanted Princess in Southampton is dit een spannende tijd voor Princess Cruises”, aldus Tony Roberts, vicepresident Europa van Princess Cruises. “Daarnaast bereiden wij ons voor om nog een schip, de Sky Princess, aan onze vloot toe te voegen.”

Interessante feitjes

Er wordt hard gebouwd aan het schip in Italië.  Zo zijn er maar liefst drie miljoen bouwuren nodig om het schip af te bouwen. Het schip meet straks 300 meter in de lengte en 66 meter in de hoogte, zo groot als 15 dubbeldekker bussen die op elkaar zijn gestapeld. En wist je dat er meer dan 4000 km kabels verwerkt wordt in het schip?

 • 100.000 liter verf zal worden gebruikt bij de bouw van de Enchanted Princess, meer dan 10 keer zoveel als nodig is om de Golden Gate Bridge te schilderen
 • De Enchanted Princess bevat 200 ton marmer, 30 keer zoveel als gebruikt in het Michelangelo-beeld van David
 • Het anker van de Enchanted Princess weegt 14 ton, tweemaal het gewicht van een olifant
 • De Enchanted Princess heeft een topsnelheid van 22 knopen (40 km/h)) en 15.000 kW van dwarskracht (zijwaartse) boegschroef kracht.  De originele Love Boat van Princess Cruises, de Pacific Princess, had een voorwaartse voortstuwingskracht van ongeveer 13.500 kW. Dit betekent dat Enchanted Princess sneller zijwaarts kan varen dan de oorspronkelijke Pacific Princess voorwaarts kon reizen

Nieuw op Enchanted Princess

De Enchanted Princess zal voorzien zijn met enkele verbeteringen, die ook op Sky Princess zichtbaar zijn:

 • Twee Sky Suites – met de grootste balkons op zee en centraal gelegen op de bovenste dekken. De Sky Suites hebben een eigen uitkijkpunt op het bioscoopscherm ‘Cinema Under the Stars’ en bieden een panoramisch uitzicht van 270 graden. Met twee slaapkamers, twee badkamers en een eethoek met dakraam zijn de Sky Suites geschikt om met 5 personen in te verblijven.
 • Nieuw entertainment zoals jazz lounge Take Five, een vernieuwde Vista Lounge en een verbeterd Princess Theate
 • Meer dan 25 eetgelegenheden en bars, waaronder de World Fresh Marketplace en specialiteitenrestaurants La Mer (Franse bistro), Crown Grill Steakhouse en Sabatini’s Italiaanse Trattori
 • Een vernieuwde Sanctuary-zone, het spa-geïnspireerde deel op het bovenste dek gereserveerd voor volwassenen. The Sanctuary beschikt over een verbeterd, eigentijds ontwerp met twee keer zoveel privé-cabanas als haar zusterschepen, evenals nieuw loungemeubilair en de mogelijkheid om te genieten van een spabehandeling.

En tot slot de Princess MedallionClass-ervaring. De draagbare OceanMedallion biedt een geheel nieuw serviceniveau en creëert een vakantie die eenvoudiger, moeiteloos en gepersonaliseerd is door o.a.:

 • Versnelde aankomst – Geniet van een gestroomlijnd en versneld check-in proces waardoor je vakantie nog sneller begint
 • On-Demand diensten – Bestel eten, drinken, reisartikelen en winkelaankopen die op je locatie worden afgeleverd
 • OceanCompass Locator -Vind eenvoudig je familie en vrienden én de weg aan boord dankzij de OceanMedallion. Ook reisinformatie is eenvoudig te volgen of op te vragen.

Maiden voyage

De eerste reis op 1 juli 2020 zal een 11-daagse cruise naar Rome zijn, waarbij je Bilbao, Lissabon, Gibraltar, Barcelona, ​​Toulon/ Provence (La Seyne) en Florence/ Pisa (Livorno) bezoekt.

Wil je ook cruisen met de Enchanted Princess? Dit kan in de Middellandse Zee vanaf €1622

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelTravel Store

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)