Cruisereiziger
Doop

Eerste hybride cruiseschip wordt gedoopt op Antarctica

Hurtigruten zal dit najaar geschiedenis schrijven wanneer de Roald Amundsen, ‘s werelds eerste hybride expeditieschip, wordt gedoopt op Antarctica. Het is de eerste keer dat een doopceremonie plaatsvindt op het continent rond de zuidpool.

Als eerbetoon aan de beroemde poolreiziger Roald Amundsen, waarnaar het schip vernoemd is, zal Hurtigruten hetzelfde ritueel hanteren dat Amundsen gebruikte bij het dopen van zijn eigen expeditieschip Maud in 1917. Hij sloeg een stuk ijs tegen de romp van het schip in plaats van de tradtionele fles champagne. ‘Het is niet mijn bedoeling om de glorieuze druif te onteren maar op deze manier krijg je een voorproefje van je echte omgeving. Je bent gebouwd voor het ijs en in het ijs zal je het grootste deel van je leven blijven en in het ijs zal je je taken oplossen’, aldus Amundsen. De verwachting is dat de Noorse rederij binnenkort de doopmoeder bekendmaakt die de handeling zal verrichten.

De Roald Amundsen is het eerste cruiseschip ter wereld dat vaart op accu’s. Het is door het Noorse Kleven speciaal gebouwd voor expeditiecruises in polaire en ecologische gevoelige regio’s. De accu’s van het schip ondersteunen emissiearme motoren, die de CO2-uitstoot met meer dan 20% vermindert in vergelijking met traditionele cruiseschepen van dezelfde grootte.

Het interieur van de Roald Amundsen heeft een modern Scandinavisch design. Hoogtepunten aan boord zijn het Amundsen Science Center, de observatiedekken, een infinitypool, een panoramische sauna, een spa, drie restaurants, bars, een Explorer Lounge en suites op het achtersteven met eigen bubbelbad. De absolute eye-catcher van het 530-passagiers tellende schip is het 17,5 meter hoge LED-scherm in het atrium.

Roald Amundsen biedt in haar eerste seizoen expeditiecruises aan langs de Noorse kust naar Svalbard en Groenland. Daarna wordt het het eerste hybride schip dat de Noordwestpassage doorkruist tijdens een reis die de originele expeditieroute van ontdekkingsreiziger Amundsen zal volgen. Het schip vaart ook routes langs de westkust van Noord- en Zuid-Amerika in het Antarctica seizoen 2019-2020.

Reserveer jouw plek op dit unieke cruiseschip. Cruises zijn boekbaar bij:

Waterproof Cruises & Expeditions Norske

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, of via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!