Nieuwste riviercruiseschip AmaWaterways AmaMagna gedoopt

In het Oostenrijkse Grein heeft afgelopen week de doop plaatsgevonden van het nieuwste riviercruiseschip van AmaWaterways AmaMagna. Het is het 23e schip in de vloot van de Amerikaanse rederij. Doopmoeder was de Amerikaanse reisexpert en Emmy Award-winnende televisiester Samantha Brown. Zij was een van de hoofdgasten tijdens de feestelijke ceremonie aan de Donau naast de mede-oprichters van de rederij Rudi Schreiner en Kristin Karst. Brown zegende het schip voordat volgens traditie een champagnefles tegen de romp kapot werd geslagen. De avond werd afgesloten met een spectaculair vuurwerk.

De AmaMagna heeft een breedte van maar liefst 22 meter, het dubbele van reguliere riviercruiseschepen. Toch heeft het maar 20% meer gasten aan boord, waardoor er meer leefruimte is. Meer dan de helft van de 98 hutten zijn suites. Op het schip bevinden zich 4 restaurants, een bioscoop, een boetiek, een uitgebreide Zen Wellness Studio, een sappen-bar en twee massagekamers samen met manicure, pedicure en een kapper, een zonneterras met een groot verwarmd zwembad, een ontspannend bubbelbad en een skybar. Alle faciliteiten op het zonneterras zijn bereikbaar via een lift.

De AmaMagna gaat 8-daagse romantische Donau-cruises varen van Vilshoven naar Boedapest. Alle AmaWaterways-reizen omvatten volpension, drankjes bij maaltijden (inclusief wijn en bier), een keuze aan excursies en onbeperkt wifi.

Hoe is het om te cruisen met AmaWaterways? Miriam maakte een reis met de AmaLea over de Donau in april 2019.

Meer informatie over AmaWaterways vind je bij:

Captain Cruise

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!