VARD start met bouw HANSEATIC spirit

Dinsdag is in het Roemeense Tulcea de bouw van start gegaan van het derde expeditie nieuwbouwschip van Hapag-Lloyd Cruises. De HANSEATIC spirit completeert de nieuwe expeditieklasse van de Hamburgse cruiserederij wanneer het in mei 2021 toetreedt tot de vloot. Het voegt zich dan bij de zusterschepen HANSEATIC nature, in mei van dit jaar gedoopt, en de nog in aanbouw zijnde HANSEATIC inspiration.

Op de scheepswerf van VARD werd volgens traditie een speciale munt in het eerste blok van de toekomstige stalen romp geplaatst. De munt moet geluk brengen tijdens alle aankomende expedities. Na de kiellegging zal de bouw van de romp worden voortgezet. De inrichting van het schip zal vervolgens plaatsvinden in Noorwegen. De HANSEATIC spirit, speciaal gebouwd voor de Duitse markt, is alleen bestemd voor volwassenen (vanaf 18 jaar).

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!