Norwegian Cruise Line Ltd. ondertekent cruise manifest in Zuid-Frankrijk

Norwegian Cruise Line Holdings Ltd. heeft vorige week als eerste een cruise manifest ondertekend. Het richt zich op het stimuleren van duurzame cruiseactiviteiten in de haven van Cannes, opgericht door de gemeente Cannes met de Kemer van Koophandel van Nice Côte d’Azur. Hiermee benadrukt de cruisemaatschappij haar toewijding aan zee- en milieubehoud. Onder moedermaatschappij Norwegian Cruise Line Holdings vallen de rederijen Norwegian Cruise Line, Oceana Cruises en Regent Seven Seas Cruises.

Het cruise manifest met de naam Cruise Charter is gebaseerd op vier criteria die duurzame cruise-activiteiten in de haven van Cannes moeten stimuleren: beperking van luchtemissies, beperking van vervuiling op zee, bescherming van de biodiversiteit en de invoering van een globale milieuaanpak.

“Wij zijn vereerd dat wij de eerste en enige cruisemaatschappij zijn die deelneemt aan dit baanbrekend initiatief,” aldus James S. Mitchell, vice president marine HSEM (Health, Safety, Environment and Medical) van Norwegian Cruise Line Holdings Ltd. “Het behoud van het zee- en kustmilieu is een cruciaal onderdeel van het wereldwijde milieuprogramma ‘Sail & Sustain’ van ons bedrijf. Ook werken we nauw samen met alle havens en bestemmingen die we wereldwijd aandoen om ervoor te zorgen dat we voldoen aan de lokale wet- en regelgeving, of deze zelfs overtreffen, en helpen het milieu te beschermen.”

De burgemeester van Cannes, David Lisnard, is ook in zijn nopjes: “Wij zien dit Cruise Charter als een initiatief dat duurzame cruiseactiviteiten stimuleert én bedrijven beloont die al veel doen om de kwaliteit van de lucht, de zee en zeebodem van de baai van Cannes te beschermen. We zijn daarom zeer verheugd dat we Norwegian Cruise Line Holdings Ltd., al lang een trouwe partner van Cannes, mogen verwelkomen als eerste cruisemaatschappij die deelneemt aan het manifest.

Cruises van o.a. Norwegian Cruise Line zijn verkrijgbaar bij:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelTravel Store

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)