Nieuw deel in serie Liners: s.s. America door Bert Lamers

In de boekenserie Liners is onlangs het vijfde deel uitgekomen. Ditmaal neemt auteur Bert Lamers ons mee in de wereld van passagiersschip s.s. America.

Het s.s. America was een Amerikaans passagiersschip van 33.532 brt. dat in 1940 door de United States Lines in de vaart werd gebracht. Ze was ontworpen door de beroemde scheepsbouwkundig ingenieur William Francis Gibbs. Gedurende de 54 jaar vanaf haar introductie tot haar uiteindelijke ondergang in 1994, had de liner acht verschillende eigenaren (waarvan één twee keer) en voer ze onder de namen van  ‘America’ (deze naam had ze drie verschillende keren), ‘West Point’, ‘Australis’, ‘Italis’, ‘Noga’, ‘Alferdoss’ en ‘American Star’. Als ‘America’ en ‘Australis’ was ze voornamelijk ingezet op de lijndiensten tussen Amerika en Europa en tussen Europa en Australië.

In Liners nr. 05 wordt in 56 pagina’s met 140 foto’s de geschiedenis van het unieke schip beschreven gedurende de tijd dat ze onder de Amerikaanse vlag voer van 1940 tot 1964. In Liners nr. 06 komt overigens het vervolg van de opmerkelijke geschiedenis van de tweepijper gedurende de periode 1964-1994. De voorkaft van Liners nr. 05 wordt opgesierd door een prachtige schilderij van de ‘America’ van de Rotterdamse schilder Hans Breeman.

Het boek is uitgegeven door uitgever Lanasta en is verkrijgbaar bij iedere goede boekhandel of online bijvoorbeeld bij Bol.com

Liners nr. 05 s.s. ‘America’, ISBN 978-90-8616-255-0,

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)