Enchanted Princess te water gelaten in Monfalcone

Op de scheepswerf van Fincantieri in Monfalcone is het vijfde cruiseschip in de Royal-klasse van Princess Cruises, de Enchanted Princess, te water gelaten. Het betekent een nieuwe fase in de bouw van het schip dat volgend jaar in de vaart komt d.w.z. de start van de inrichting. De Enchanted Princess wordt het zusterschip van de Royal Princess, Regal Princess, Majestic Princess en de toekomstige Sky Princess.

Bij de feestelijke ceremonie waren o.a. Firouz Mal, directeur nieuwbouw van Princess Cruises en Roberto Olivari, directeur van de scheepswerf in Monfalcone, aanwezig. Marinella Cossu, werknemer van de werf, fungeerde als madrina.

De Enchanted Princess wordt niet het laatste cruiseschip van Princess Cruises dat in Monfalcone wordt gebouwd. Er staan nog 2 orders gepland die elk 4.300 gasten kan herbergen. Het worden de eerste schepen van Princess die volledig op LNG zullen opereren. Met 175.000 brutoton zijn ze de grootste schepen die ooit zijn gebouwd in Italië. Oplevering staat gepland voor 2023 en 2025.

Cruises met de toekomstige Enchanted Princess zijn boekbaar bij:

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.