Norwegian Encore succesvol uitgedokt in Papenburg

Het nieuwe cruiseschip van Norwegian Cruise Line, Norwegian Encore, heeft in de nacht van zaterdag op zondag (rond 02:30 uur) het overdekte bouwdok II succesvol verlaten. Vanwege de weersomstandigheden was de start van het uitdokken 6 uur vervroegd. In plaats van 08:00 uur ’s ochtends gebeurde dit vroeg in de nacht.

Met behulp van sleepboten werd de Norwegian Encore (330 meter lang en 41 meter breed) naar de werkkade gebracht waar zaterdagmorgen de schoorsteen al gelijk werd geplaatst. Het verblijft daar voor werkzaamheden aan de inrichting van het schip, de eerste testen aan boord en het plaatsen van de reddingsboten tot de Eemstocht naar de Noordzee. Deze zal naar verwachting eind september plaatsvinden.

De foto’s zijn van scheepsfotograaf Jeroen van Roijen.

Cruises met de Norwegian Encore zijn boekbaar bij:

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.