MS Amera feestelijk gedoopt in Bremerhaven

Het MS Amera is vrijdagmiddag 16 augustus gedoopt in een zonnig Bremerhaven. Na een droogdok verblijf van 6 weken is de voormalig Prinsendam omgetoverd in een Phoenix Reisen schip voor 835 passagiers. Bij Blohm+Voss zijn vele ruimtes opgeknapt en bovendien álle hutten nieuw ingericht. Ook zijn er nieuwe hutten bij gekomen.

De doop vond plaats op de kade bij het Columbus Cruise Center Bremerhaven. Met achter de Amera de Mein Schiff 5 van TUI Cruises. In de buurt, nog geen kilometer verderop, ligt de Albatros momenteel in een dok voor één week. Toevalligerwijze het ‘zusje’ van de Amera. De schepen zijn niet hetzelfde, wel hebben beide schepen een gezamenlijk een verleden voor Royal Viking Line als Royal Viking Sea (Albatros) en de Royal Viking Sun (de Amera).

Tijdens de ceremonie genieten de passagiers van diverse optredens van een Shantykoor. Ook neemt het damestrio de Hamburger Perlen het publiek mee op een maritieme muziekreis door de tijd. Tot slot zijn enkele artiesten van de Amera op het podium uitgenodigd om hun acrobatiek te laten zien.

Phoenix directeur cruises, Michael Schulze, spreekt alle cruisereizigers toe op de kade na een feestelijk uur vol optredens. Liefkozend noemt hij de Amera de “Prinzessin” (vertaling = prinses).  Burgemeester van Bremen, Melf Grantz, overhandigt het traditionele wapen van de stad bij de key & plaque ceremonie. Het allereerste schild dat in het schip komt te hangen. Voordat doopmoeder Petra Kaiser aan het woord komt, zegent vaste huis ‘pfarrer’ Raimund Blanke het schip. De doopmoeder van de Amera is Petra Kaiser, een werkneemster van Phoenix in Bonn. Zij is bijna 40 jaar bij het bedrijf en is als 17-jarige begonnen. Ze spreekt uiteraard de bekende woorden bij een doop: “MS Amera, ik doop u en wens u en uw bemanning een behouden vaart”. Daarna knipt Kaiser een touw door waarmee champagne kapot slaat tegen de boeg en is de Amera klaar voor haar eerste cruise.

De Amera is momenteel onderweg richting Dover, Antwerpen en Amsterdam (dinsdag 20 augustus). Lees hier meer over de omvorming van de Prinsendam naar MS Amera.

Vraag een offerte aan voor een cruise op de Amera bij:

Captain Cruise

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)