Nieuw schip Disney Cruise Line krijgt naam Disney Wish

Disney Cruise Line heeft zondag op de D23 Expo voor Disney-fans in Californië bekendgemaakt dat het vijfde cruiseschip in haar vloot de naam Disney Wish krijgt. Het nieuwbouwschip wordt volgens planning eind 2021 opgeleverd door Meyer Werft in Papenburg. De Disney Wish maakt naar verwachting in januari 2022 haar debuut.

‘Er kan geen betere naam zijn voor ons prachtige nieuwe schip, omdat het laten uitkomen van wensen onderdeel uitmaakt van het DNA van Disney. Het vormt de kern van zoveel van onze gekoesterde verhalen’, aldus Bob Chapek, voorzitter van Experiences and Products van Disney Parks.

Niet alleen werd de naam, maar ook de eerste beelden van de toekomstige Disney Wish onthuld waaronder het heldere en luchtige atrium die drie verdiepingen bestrijkt. Het is geïnspireerd door de schoonheid van een betoverd sprookje.

Volgens traditie krijgt ook de Disney Wish een Disney-figuur op het achtersteven die het thema van het schip weerspiegelt. Het wordt de levendige en avontuurlijke Rapunzel, die staat voor de wens om de wereld te ervaren.

De Disney Wish is één van de drie nieuwe cruiseschepen van Disney Cruise Line. Ze zullen allen worden aangedreven door vloeibaar aardgas (LNG). Ze krijgen een brutotonnage van bijna 144.000 en 1.250 hutten voor 2.500 passagiers, iets groter dan de Disney Dream en Disney Fantasy. Oplevering van het tweede en derde nieuwe cruiseschip staat gepland voor 2022 en 2023.

Nieuwsgierig naar cruisen met Disney Cruise Line? Kijk eens bij:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelTravelstore

 

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!

One thought on “Nieuw schip Disney Cruise Line krijgt naam Disney Wish

  • 28 augustus 2019 om 22:34
    Permalink

    Disney schepen mogen met hun retro look graag in Nederland komen en niet alleen Amsterdam, maar zou in Rotterdam zeker ook niet misstaan en oude tijden doen herleven…

Reacties zijn gesloten.