Cruisereiziger
LNGMilieuNieuwe cruiseschepenVoorbereiding

Nieuwe cruiseschepen in 2020: een overzicht

In 2020 komen 24 nieuwe cruiseschepen in de vaart. De trend zet zich door en dat betekent dat de focus meer komt te liggen op kleinere en vaak luxere schepen. De grote schepen richten zich vooral op families. Wij zetten voor jou de 9 schepen op een rij voor meer dan 999 passagiers.

Wil je meer weten over kleinere schepen? Lees hier alles over de kleine cruiseschepen van 2020.

Trends

De grootste schepen dit jaar zijn de Iona (P&O Cruises) en de Carnival Mardi Gras (Carnival Cruise Line). Beide zijn duurzame LNG schepen en kunnen ongeveer 5.200 passagiers meenemen. Moedermaatschappij Carnival Corporation liet vorig jaar in 2018 het eerste LNG schip, de AIDAnova voor AIDA Cruises in de vaart komen. De komende jaren volgen nog een aantal dezelfde bouwgelijke LNG cruiseschepen.

Van de onderstaande 9 schepen is één schip bestemd voor de Aziatische markt, de Costa Firenze. Zij zal misschien pas na een aantal jaar weer terugkeren voor de Westerse markt.

Hieronder een 1e overzicht van de schepen van 2020 die meer dan 999 passagiers kunnen meenemen. Op volgorde van oplevering:

1.Scarlet Lady – Virgin Voyages

Scarlet Lady***** (110.000 ton, 2770 passagiers) is het eerste schip van Virgin Voyages en zal alleen voor volwassenen zijn. 86 procent van de hutten krijgt een balkon, een zogenaamd ‘sea terrace’ en 93 procent heeft uitzicht op zee. Het schip bevat een zilvergrijze boeg en Virgin-rode accenten, inclusief een rode schoorsteen. De rederij gooit met haar RockStar Suites alle traditionele clichés over luxe en formaliteiten over boord. De suites brengen het zogenoemde ‘Rebellious Luxe’ tot leven op zee. Vergeet bij Virgin het buffet of het hoofdrestaurant met zittingen. Er zijn meer dan 20 eetgelegenheden aan boord die je doen denken aan een gewone stad met restaurantjes die op elk moment van de dag open zijn, allen inclusief in de prijs.

Bestemmingen van de Scarlet Lady

De allereerste cruise van de Scarlet Lady vindt plaats op 1 april 2020 vanuit Miami. De Scarlet Lady vaart alleen 4- en 5-daagse Caribische cruises vanaf Miami. Een dag cruisen op de Scarlet Lady is niet goedkoop. Cruises zijn beschikbaar vanaf ca. €1500 en boekbaar bij:

Virgin Voyages
 

2. Celebrity Apex – Celebrity Cruises

De Celebrity Apex***** (129.000 ton, 2900 gasten) is het 2e cruiseschip van Celebrity Cruises in de nieuwe Edge klasse.  Ook dit schip heeft een fantastische inrichting en hutten met een infinity balkon, ofwel een inpandig balkon. ‘Eden’ is de naam van een drie dekshoge lounge met 7000m2 glas zodat gasten zich verbonden voelen met buiten. De Celebrity Apex zal net als zusterschip Celebrity Edge van veraf herkenbaar zijn door de Magic Carpet. Aan de zijkant van het schip beweegt een platform ter grootte van een tennisbaan, langs de zijkant van het schip van boven naar beneden.  Ter hoogte van dek 14 zorgt de Magic Carpet voor uitbreiding van het zonnedek en zwembad. Op dek 5 wordt het een buiten dineer-optie bij restaurant Destination Gateway.

Bestemmingen Celebrity Apex

De Celebrity Apex komt op 1 april 2019 in de vaart met een preview cruise naar onder andere Amsterdam. Na een paar cruises vanuit Southampton, vaart de Apex naar de Middellandse Zee diverse langere cruises vanuit afwisselend Barcelona en Civitavecchia. Vanaf november 2020 vaart de Celebrity Apex 8-daagse cruises in het Caribisch gebied. Cruises zijn beschikbaar vanaf €1304 voor de 8-daagse Caribische cruises of €1804 voor een 8-daagse Middellandse Zee cruise. Cruises zijn boekbaar bij:

Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen Sunweb TUI

3. Iona – P&O Cruises

De Iona (184.700 ton, 5.200 gasten) zal het allereerste duurzame LNG cruiseschip worden voor de Britse rederij P&O Cruises. Elk detail van het schip is ontworpen met de gedachte dat het uitzicht op het steeds wisselende landschap perfect moet zijn. Een goed voorbeeld daarvan is het Grand Atrium met glazen wanden van 3 dekken hoog. Daarnaast is er de SkyDome bovenop het schip met een glazen dak en temperatuurregeling en nieuwe minisuites met serres.

Bestemmingen van de Iona

Op 23 mei 2020 vertrekt de Iona voor haar allereerste cruise naar de Noorse Fjorden. In haar eerste zomerseizoen bezoekt het schip voornamelijk Noorwegen met bestemmingen zoals Geirangerfjord, Stavanger, Alesund en Olden. Tijdens haar eerste winterseizoen 2020/2021 zal de Iona een aantal korte cruises gaan maken en 24 oktober een cruise naar Zeebrugge, Hamburg en Rotterdam.

Captain Cruise Sunweb

 

4. Enchanted Princess – Princess Cruises

De Enchanted Princess maakt in juni 2020 (uitgesteld) haar debuut. Het 3.660 passagiers tellende schip (143.700 brutoton) zal voortborduren op het succesvolle ontwerpplatform dat werd gebruikt voor de eerdere Royal-klasse schepen. De Enchanted Princess wordt het 5e schip in deze klasse.

Hoogtepunten zijn o.a. een torenhoog centraal Atrium (piazza-stijl), de entertainmentlocatie Princess Live!, de ontspanningsruimte Sanctuary (alleen voor volwassenen), Camp Discovery voor kinderen, eetgelegenheden zoals Salty Dog Grill, Alfredo’s Pizzeria, Vines Wine Bar, Chef’s Table Lumiere en World Fresh Marketplace, met een nieuw decor en design over het gehele schip. 80% van alle hutten bevat een balkon.

Bestemmingen Enchanted Princess

De inaugurele cruises van de Enchanted Princess in de Middellandse Zee omvatten diverse 7-11 daagse vertrekken vanuit bijvoorbeeld Barcelona, Civitavecchia en Piraeus. Alle cruises kunnen bij Princess aan elkaar verbonden worden tot bijvoorbeeld interessante 14 of 21 daagse cruises. De eerste cruise start op 19 juni 2020 vanuit Civitavecchia naar Southampton. Vervolgens vaart de Enchanted Princess nog 2 langere cruises vanuit Southampton en gaat ze daarna naar de Middellandse Zee. Cruises zijn boekbaar bij:

Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen

 

5. Carnival Mardi Gras – Carnival Cruise Line

De Carnival Mardi Gras (190.000 brutoton, 5.200 passagiers) is het eerste duurzame LNG schip voor rederij Carnival Cruise Line. De Carnival Mardi Gras bevat de eerste achtbaan op zee. De ‘Bolt: Ultimate Sea Coaster’ wordt 244 meter lang vol met diverse wendingen, bochten en afdalingen. Er kunnen snelheden worden bereikt van bijna 64 kilometer per uur.

Bestemmingen van de Carnival Mardi Gras

De Carnival Mardi Gras maakt haar eerste cruise op 31 augustus 2020 (uitgesteld tot april 2021) vanuit Kopenhagen naar Southampton. Hierbij zal ze Rotterdam bezoeken op 7 september. Ze steekt daarna vanuit Southampton direct over naar New York en gaat verder naar het Caribisch gebied. Haar thuishaven wordt Port Canaveral vanwaar uit ze 8-daagse Caribische cruises zal maken. Cruises zijn beschikbaar vanaf €695.

Captain Cruise Cruisereizen

6. Spirit of Adventure – Saga Cruises

De Spirit of Adventure is het tweede nieuwbouwschip voor Saga Cruises. In de zomer van 2020 oktober wordt het cruiseschip opgeleverd. Zusterschip is de Spirit of Discovery (zie foto hierboven).

De 999 passagiers verblijven in een soort boutique schip hotel waarbij alle kamers een balkon hebben. Het nieuwe schip heeft een ontwerp dat afgestemd is op de Britse markt. Ze beschikt naast het hoofdrestaurant o.a. over twee specialiteitenrestaurants, diverse bars, een binnen- en buitenzwembad, een spa, een bibliotheek en een Britannia Lounge.

Bestemmingen van de Spirit of Adventure

De Spirit of Adventure zal diverse cruises van 7-31 dagen maken, variërend van een Noorse Fjorden reis tot de Canarische Eilanden en transatlantisch naar het Caribisch gebied.

Saga Cruises
 

7. MSC Virtuosa – MSC Cruises

MSC Virtuosa  (ca 177.000 ton, 4500 passagiers) is een zusterschip van de MSC Grandiosa. Beide schepen zijn doorontwikkelde Meraviglia-klasse schepen, de Meraviglia Plus klasse. Het schip bevat mooie panorama ruimtes, een indoor promenade (mét fantastisch LED plafond) van twee dekken met winkels, restaurants en innovatieve bars. Er is een groot aquapark met het grootste LED scherm op zee. Er zijn hutten van twee verdiepingen met privé bubbelbad en uiteraard de MSC Yacht Club met solarium, privé lounge en zwembad.

Bestemmingen MSC Virtuosa

De MSC Virtuosa komt op 8 november 2020 begin 2021 in de vaart. Ze zal wekelijkse routes maken tussen Genua, Civitavecchia, Palermo, La Valletta, Barcelona en Marseille, waarbij je in diverse havens kunt opstappen op deze cruises. Cruises zijn beschikbaar vanaf €549 voor een 8-daagse cruise en boekbaar bij:

MSC Cruises
 

8. Costa Firenze – Costa Cruises

De Costa Firenze (135.500 brutoton, ca. 4200 passagiers) wordt het zusterschip van de Costa Venezia (2019). De Costa Firenze (en Costa Venezia) zijn de eerste schepen van de Italiaanse cruisemaatschappij die speciaal zijn ontworpen voor de Chinese markt. De Costa Firenze biedt diverse innovaties speciaal bestemd voor de Chinese markt, waar de rederij al sinds 2006 actief is. Het schip is geïnspireerd op de stad Florence. Dat uit zich in verschillende aspecten aan boord, van het design van het interieur, het eten, het entertainment tot aan de gastvrijheid.

Bestemmingen Costa Firenze

Costa Firenze’s eerste cruise gaat van Triëst naar Savona met vertrek op 1 oktober 2020. Het doet Bari, Barcelona en Marseille aan. Op 8 oktober staat er volgens vanuit Savona een korte cruise naar Marseille, Barcelona en Savona op het programma. Op 12, 19 en 26 oktober volgen dan drie wekelijkse cruises vanuit Savona naar Napels of Civitavecchia, Messina of Palermo, Valencia, Barcelona en Marseille, gevolgd door een 51-daagse repositioneringscruise van Savona naar Hong Kong op 2 november 2020.

 

Captain Cruise Corendon - Nieuw! CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI

9. Odyssey of the Seas – Royal Caribbean Int.

Odyssey of the Seas is het tweede cruiseschip van Royal Caribbean International in de Ultra Quantum-klasse. Zusterschip uit dezelfde Ultra Quantum klasse is de Spectrum of the Seas (zie foto). De Odyssey of the Seas omvat net als haar zusterschip 18 dekken voor 4180 gasten die in een van de 2090 hutten kunnen overnachten. We verwachten op dit schip bijvoorbeeld ook weer een tokkelbaan, robot bartenders in de Bionic Bar, de skydive op zee, botsauto’s en de beroemde binnenhutten met een virtueel balkon.

Bestemmingen van de Odyssey of the Seas

In het najaar 2021 komt de Odyssey in de vaart. Er zijn nog geen routes bekendgemaakt door de rederij.

Meer informatie over de Odyssey of the Seas
 

Wil je meer weten over kleinere schepen? Lees hier alles over de kleine cruiseschepen van 2020.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

One thought on “Nieuwe cruiseschepen in 2020: een overzicht

  • Nieuwe cruiseschepen en ze blijven maar komen, ook in 2020, maar waar halen die rederijen het personeel van en hoe is het met de arbeidsomstandigheden gesteld, wordt daar nog wel eens voldoende aandacht aan geschonken. Hoeveel van deze nieuwelingen varen op milieuvriendelijke brandstof en niet op vervuilende goedkope diesel olie en spelen andere milieu aspecten nog een rol ? Het zou mij benieuwen als daar ook eens aandacht aan geschonken wordt of gaat het hier alleen om de ” pret ” en het “vaarplezier” ? …

Reacties zijn gesloten.