Seabourn introduceert ‘Wereldcruise 2021: Extraordinary Oceans’

Ultraluxe rederij Seabourn heeft haar Wereldcruise 2021 bekendgemaakt.  De ‘Wereldcruise 2021: Extraordinary Oceans’ is een 140-daagse rond de wereld reis aan boord van de Seabourn Sojourn (maximaal 450 passagiers) waarbij 60 havens en bestemmingen in 32 landen op 6 continenten worden aangedaan.

De cruise vertrekt op 3 januari 2021 vanuit Miami om van oost naar west te varen via Midden-Amerika, de westkust van Zuid-Amerika, de eilanden van de Stille Ocean, Australië, Indonesië en Afrika om op 24 mei 2021 te eindigen in Barcelona. De Wereldcruise is nu beschikbaar om te boeken en kan op de website van Seabourn bekeken worden.

Goede balans

De nieuwe route van de Wereldcruise is het werk van Tim Littley, Seabourn’s Senior Director routeplanning. Hij bedacht zeer nauwkeuring een route waarbij gasten zowel dynamische ervaringen als ontspannen momenten hebben door een aantal dagen op zee te spenderen tussen de havenbezoeken door. “Hoewel we de wereld rond gaan, reizen we comfortabel van plek naar plek. Het ritme van de reis is zo ontworpen dat gasten een goede balans hebben tussen het doen van ontdekkingen en ontspannen,” aldus Littley.

Oversteek oceanen

Zoals de naam van cruise impliceert, steekt de Seabourn Sojourn twee grote oceanen over, de Stille en Indische, en doorkruist de Atlantische Oceaan langs de kust van Afrika. De 140-daagse reis kent 10 overnachtingen in havens en late vertrekken in 16 havens waardoor gasten ruim de tijd hebben deze fascinerende bestemmingen te ontdekken.

Voor de eerste keer biedt Seabourn haar populaire ‘Ventures by Seabourn’ programma aan tijdens een Wereldcruise. In de Stille Oceaan is een expeditie team van experts aan boord die diepgaande ontdekkingen begeleiden. Optioneel is kajakken, Zodiacs, snorkelen en trekking tours beschikbaar in Frans Polynesië, de Cook eilanden, Tonga, Fiji, Vanuatu, de Solomon eilanden, Papua New Guinea en meer.

Bestemmingshighlights op Seabourn’s Wereldcruise 2021:

 • Midden en Zuid Amerika – Seabourn Sojourn’s oversteek van de Atlantische naar de Stille Oceaan zit vol met ervaringen die gasten niet willen missen. Naast een doorsteek door het Panamakanaal wordt er ook gevaren naar de Galapagos eilanden voor de kust van Ecuador. Tijdens de Wereldcruise bezoekt Seabourn voor de allereerste keer de Paaseilanden waarbij er door de overnachting twee dagen tijd is deze bucketlist bestemming te ontdekken.
 • Stille Oceaan – De Seabourn Sojourn bezoekt Tahiti, de Cook eilanden, Tonga, Fiji, Vanuata, de Solomon eilanden en Papua Nieuw Guinea in de Stille Oceaan. In Fiji wordt Dravuni, een vulkanisch eiland van minder dan 1 kmen met slechts 200 inwoners, bezocht. Bij de Solomon eilanden kunnen gasten spectaculair snorkelen bij Tavanipupu, een privé-eiland.
 • Australië – Na aankomst in Cairns, de toegangspoort tot het Great Barrier Reef, zet de Seabourn Sojourn haar reis voort langs de kust van Australië met stops in de prachtige haven van Sydney, op het kleine Philip Island met inheemse pinguïnkoloniën en met een overnachting in Melbourne. Hier kan men genieten van het gerenommeerde culinaire aanbod van Adelaide.
 • Afrika – Na 7 dagen in Indonesië, inclusief twee nachten in Bali, te zijn geweest, steekt het schip de Indische Oceaan over onderweg naar Afrika. Na twee dagen op de Seychellen volgen drie dagen in Mombasa, Kenia. Dit is een van de highlights met mogelijkheden om de ‘Big Five’ in Serengeti te zien. In Afrika zijn ontelbare stops zoals Kaapstad en Walvis Bay in Namibië. Hier kunnen woestijntochten gemaakt worden zodat men tot laat in de avond van de sterrenhemel kan genieten.

Uiteindelijk vaart de Seabourn Sojourn langs de westkust van Afrika naar ‘off-the-beaten-path’ maar cultuurrijke bestemmingen zoals Benin, Ghana, Togo, Gambia en Dakar, de hoofdstad van Senegal. Na de Kaapverdische en Canarische eilanden bezocht te hebben, wordt een dag doorgebracht in Casablanca om na twee zeedagen te eindigen in Barcelona.

Vele voordelen

Gasten die de gehele 140-daagse cruise voor 31 mei 2020 boeken, ontvangen vele voordelen:

 • Retourticket businessclass
 • $4000 boordtegoed per suite ($2000 per persoon)
 • $6000 boordtegoed per Penthouse of Premium suite ($3000 per persoon)
 • Unlimited internetpakket
 • Privé transfers van huis naar luchthaven
 • Bagage haal- en brengservice tussen thuis en Miami en Barcelona
 • Onbeperkte was-, stoom- en strijkservice aan boord
 • Bon Voyage galadiner en overnachting voorafgaand aan vertrek in Miami
 • Drie exclusieve Wereldcruise events
 • Speciale Wereldcruise cadeaus

Voor gasten die niet de gehele reis kunnen meevaren, zijn er kortere segmenten tussen de 21 en 81 dagen boekbaar. De Seabourn Sojourn vaart ook de 147-daagse wereldcruise van 2020 met vertrek op 4 januari uit Miami.

De wereldcruise is boekbaar vanaf €57999 bij onder andere:

Captain CruiseCruisereizenTravelstore

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)