Cruisereiziger
BestemmingenExpeditiecruisen

Hurtigruten in 2021 vanaf Hamburg met hybride-expeditieschepen

Vanaf 2021 biedt Hurtigruten de mogelijkheid om in te schepen in Hamburg in Duitsland. De Noorse rederij zet volop in op expeditiecruises langs de Noorse kust. Je hoeft dus niet meer traditioneel in te stappen op een haven in de Noorse postroute die loopt van Bergen naar het Noorden, Kirkenes. Onlangs maakte Hurtigruten bekend (lees hier) dat zij 3 schepen, de MS TrollfjordMS Finnmarken en MS Midnatsol transformeren tot duurzame expeditieschepen in 2020/2021. Bovendien zullen zij onder andere namen gaan varen, namelijk MS Maud, MS Otto Sverdrup en MS Eirik Raude. Hurtigruten kiest bewust ervoor om met deze schepen te varen om het milieu zoveel mogelijk te sparen.

De Hurtigruten routes vanuit Hamburg in 2021 zullen bestaan uit negen nieuwe havens die aangedaan worden door de straks nieuwe MS Maud, MS Otto Sverdrup en MS Eirik Raude. Hurtigruten zorgt ervoor dat deze havens in de beste reistijd bezocht worden. Het gaat onder andere om Lofoten, Vesterålen, Senja, Lyngen Alpen, Havnnes, Træna, Alta, Fjærland, Narvik en Stavanger. Uiteraard gaan experts mee om de gasten zoveel mogelijk te vertellen over de Noorse flora & fauna en het outdoorleven.

Nieuwsgierig naar een Hurtigruten reis? Kijk dan eens bij:

Waterproof Cruises & Expeditions Norske

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)