Cruisereiziger
Bestemmingen

Braemar breekt record als grootste schip ooit door Kanaal van Korinthe

929 passagiers van het cruiseschip Braemar waren 9 oktober getuige van een zeer bijzondere gebeurtenis. Het 195,82 meter lange en 22,52 meter brede schip van Fred. Olsen Cruise Lines verbrak het record als grootste schip ooit dat het Kanaal van Korinthe in Griekenland doorvoer. Het kanaal is 6,4 kilometer lang en op het smalste punt slechts 24 meter.

De transit van het Kanaal van Korinthe maakt onderdeel uit van een uitverkochte 26-daagse cruise vanuit Southampton naar de Griekse Eilanden, die op 27 september 2019 van start ging.

Het Kanaal van Korinthe is een waterweg die het Griekse vasteland van de Peloponnesos scheidt en er een eiland van maakt. Het is een belangrijke navigatieroute waarmee schepen ooit de Egeïsche Zee konden binnenvaren. Het kanaal heeft al een geschiedenis van meer dan twee millennia. De huidige structuur werd voltooid en voor het eerst gebruikt in oktober 1893.

In het voorjaar van 2021 heeft Fred. Olsen Cruise Lines wederom een cruise gepland met deze indrukwekkende passage. Het gaat dan wederom om een 26-daagse cruise vanuit Southampton die ook Malaga, Valletta, Agios Nikolaos, Rhodos, Ermoupoli, Patras, Katakolon, Argostoli, Trapani, Ibiza, Cartagena en Lissabon aandoet. Voor deze cruise zijn nog plekken beschikbaar.

Zie onder voor prachtige beelden van de transit van het Kanaal van Korinthe door de Braemar:

Cruises met de Braemar van Fred. Olsen Cruise Lines zijn boekbaar bij:

Fred Olsen Cruise Lines  

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!

Cruisereiziger