Nieuw pop-up restaurant in Pinnacle Grill bij Holland America Line

Holland America Line voegt “Top Chef” winnaar en restauranthouder Kristen Kish toe aan haar Culinary Council – een verzameling van internationale beroemde chef-koks die wereldwijde invloed hebben op de eetervaring in de vloot.

De keuken van Kish wordt vertoond op de menukaarten in de eetzaal, met Franse en Italiaanse tradities en geïnspireerd op haar wereldreizen en diverse opvoeding. Kish haar gerechten worden exclusief gepresenteerd bij Pinnacle Gala, een nieuwe, luxe pop-up eetervaring in het Pinnacle Grill voor cruises van 10 dagen of langer. Het Pinnacle Gala biedt gasten een ervaring om te genieten van een diner met meerdere gangen in een bijzondere ambiance.

“Kristen is een van de meest getalenteerde, authentieke en gerespecteerde persoonlijkheden in de culinaire wereld en ze is de perfecte aanvulling bij de culinaire raad van Holland America Line,” zei Orlando Ashford, Holland America Line President. ”We wilden een diverse groep gerenommeerde chefkoks samenbrengen om onze menu’s te begeleiden en onze gasten te verbazen in elke eetgelegenheid aan boord. Ze blinken stuk voor stuk uit in hun eigen specialiteit; dus of het nu gaat om voorgerechten, hoofdgerechten of dessert, onze gasten zullen een overgetelijke ervaring hebben.

Kish werkte onlangs samen met Sydell Group om haar eerste restaurant, Arlo Gray, in Austin, Texas te lanceren. Het restaurant biedt een combinatie van haar precieze techniek en ervaring met nostalgische gerechten uit haar opvoeding, haar wereldreizen en de rijkelijke ingrediënten uit Central Texas.

Kish werd geboren in Zuid-Korea en geadopteerd door een familie in Kentwood, Michigan. Ze had op jonge leeftijd al affiniteit met koken en ging naar de wereldberoemde culinaire school Le Cordon Bleu in Chicago, Illinois.

In het begin van haar carrière werkte Kish in veel gerenommeerde restaurants, waaronder de restaurants Sensing en Barbara Lynch’s Stir van Michelin-ster Chef Guy Martin. Kish deed mee aan Bravo’s “Top Chef” seizoen 10, wat gefilmd werd in Seattle, waar ze de felbegeerde titel won en de tweede vrouw werd die de competitie won. Daarna werd ze chef de cuisine bij Menton een Relais & Chateaux restaurant in Boston. Ze vertrok in 2014 om de wereld rond te reizen en een kookboek te schrijven.

Kish was mede-gastvrouw van “36 Hours”, een reisprogramma van Travel Channel dat samenwerkte met The New York Times om de kolom met hitkranten op televisie te brengen. Ze toerde ook met haar eerste kookboek – ”Kristen Kish Cooking” – dat in 2017 werd gelanceerd.

Holland America Line’s Culinary Council

De Culinary Council wordt geleid door chef-kok Rudi Sodamin van Holland America Line, die wordt vergezeld door de internationale chefs Jonnie Boer, David Burke, Andy Matsuda, Ethan Stowell, Jacques Torres en nu ook Kristen Kish. Holland America Line werkt ook samen met wijncriticus James Suckling om zijn wijnlijsten en samen met meestermixoloog Dale DeGroff voor het ontwikkelen van het cocktailprogramma.

Sodamin houdt toezicht op alle aspecten van dineren aan boord, naast Rudi’s Sel de Mer. Boer brengt de smaken van zijn internationaal geprezen restaurant, De Librije, aan boord van geselecteerde afvaarten door Taste of De Librije-avonden in het Pinnacle Grill; Burke verbetert het menu bij Pinnacle Grill door eigentijdse smaken en nieuwe kenmerkende recepten toe te voegen. Matsuda leidt het sushi aanbod in Lido Market, Tamarind en Nami Sushi. Stowell zorgt voor gerechten met typische smaken van Alaska en de Pacific Northwest aan boord van de schepen die in die region varen en sommige van zijn recepten zijn verwerkt in de menu’s van New York Pizza en Lido Market op alle schepen. Torres begeleidt de chocoladedesserts evenals de Chocolate Surprise Dessert Parade.

Holland America Line cruises zijn verkrijgbaar bij:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelStipTravel StoreTUI

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)