Tussenstuk van 25,6 meter geplaatst in Windstar’s Star Breeze in Palermo

Afgelopen week heeft in Palermo op de Fincantieri scheepswerf een bijzondere verlenging plaats gevonden. De Star Breeze van rederij Windstar kreeg een tussenstuk van 25,6 meter ingeplaatst. In Palermo vinden dergelijke scheepsverlengingen wel vaker plaats. Het ultraluxe cruiseschip is de eerste van drie schepen die deze renovatie kreeg. In 2020 volgen de Star Legend en Star Pride, als onderdeel van een $250 miljoen kostende investering. De komende maanden wordt het tussendeel vastgemaakt tot een volledig schip. De eerste cruise zal plaats vinden op 20 februari 2020 van Barcelona naar Lissabon.

Nieuwe faciliteiten

Het tussenstuk zorgt ervoor dat er meer ruimte komt voor onder andere een nieuw zwembad en een whirlpool op het zonnedek. Daarnaast zullen de spa en fitness vernieuwd worden, samen met een nieuwe winkel. In de hutten zullen de badkamers compleet vernieuwd worden. De rederij zet in op 50 nieuwe suites. Daardoor wordt het passagiersaantal verhoogd van 212 naar 312 gasten. Bovendien komen ook meer personeelsleden aan boord zodat het guest-to-service ratio 1.5 op 1 blijft.

Planning

Het tweede schip dat op dezelfde wijze verlengd zal worden, de Star Legend, debuteert in Barcelona op 2 juli 2020. Het derde schip de Star Pride is in de herfst van 2020 aan de beurt. Zij cruist voor het eerst vanaf Barcelona op 20 november 2020.

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.