Meyer Werft overhandigt Norwegian Encore aan Norwegian Cruise Line

Woensdag heeft in Bremerhaven de overhandiging plaatsgevonden van het nieuwe cruiseschip Norwegian Encore van de Duitse scheepsbouwer Meyer Werft aan haar opdrachtgever Norwegian Cruise Line. Dat gebeurde na uitgebreide testen van alle machines en systemen, proefvaarten en intensieve training van de bemanning. De Norwegian Encore is het derde cruiseschip dat dit jaar door Meyer Werft wordt opgeleverd.

De Norwegian Encore (170.000 brutoton) begint op 2 november aan haar transatlantische oversteek naar de Verenigde Staten. Op 10 november wordt het laatste schip uit de Breakaway Plus klasse met bijna 4.000 passagiers aan boord verwacht in New York. Daarna vertrekt het naar Miami waar op 21 november de doop gepland staat met o.a. een live optreden van haar doopmoeder, zangeres en televisiepresentator Kelly Clarkson.

De Norwegian Encore biedt alle bekende restaurants die Norwegian Cruise Line kent, én het nieuwe Italiaanse restaurant Onda by Scarpetta. De faciliteiten verschillen niet veel van haar zusterschepen. Zo beschikt de Encore ook over een kartbaan, lasergamen, een escaperoom, een interactieve theaterervaring in Galaxy Pavilion en topentertainment met de muscial Kinky Boots, The Choir of Man, Happy Hour Prohibition: The Musical en de Beatles cover band in The Cavern Club.

De Norwegian Encore zal vanaf 24 november vanuit Miami 7-daagse cruises aanbieden naar het Oost-Caribisch gebied; Bermuda, Canada en New Engeland routes vanuit New York met ingang van 22 april 2020 en reizen naar het Westelijk Caribisch gebied vanuit Miami vanaf 12 december 2020. In het voorjaar van 2021 maakt ze haar debuut aan de Westkust met cruises naar Alaska vanuit Seattle.

Cruises met de nieuwe Norwegian Encore zijn boekbaar bij:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelTravel Store

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!