Cruisereiziger
Merk

CMV lanceert nieuw cruisemerk voor de Franse markt

Cruise & Maritime Voyages (CMV) heeft donderdag de lancering van een nieuw cruisemerk aangekondigd speciaal voor de Franse markt. Onder de naam Croisières Maritimes et Voyages zal het in 2021 gaan varen met het cruiseschip Astor dat wordt omgedoopt tot de Jules Verne. Het schip, dat is gebouwd in 1987, gaat met ingang van 1 mei 2021 vanuit Le Havre en Marseille cruises maken in Noord-Europa, de Middellandse Zee en de Zwarte Zee. Er staat tevens al een wereldcruise gepland voor 2022.

De huidige Astor was sinds de aankoop in 2013 door CMV voornamelijk actief voor de Australische en Duitse markt o.a. voor het cruisemerk TransOcean Kreuzfahrten. Om toch tegemoet te komen aan de groeiende vraag in Duitsland zal de Astor worden vervangen door een groter schip. Daaroveer maakt de rederij later meer details over bekend.

De 550-passagiers tellende Astor zal na een 128-daagse wereldcruise en een 10-daagse afscheidscruise eind april 2021 in droogdok gaan voor een geringe renovatie en nieuwe look. Daarna zal het gehele jaar door vanuit Frankrijk gaan varen. Afgezien van enkele familiecruises in de vakantieperiode zal het zich gaan richten op volwassenen. De voertaal aan boord zal Frans zijn.

Cruises van CMV zijn in Nederland te boeken bij:

Helaas vaart deze rederij niet meer door een failissement.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, of via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!