Cruisereiziger
Thuishaven

Jewel of the Seas vaart in 2021 vanuit Amsterdam

Het cruiseschip Jewel of the Seas van Royal Caribbean International zal in de zomer van 2021 Amsterdam als thuisbasis krijgen. De Jewel of the Seas vervangt de Brilliance of the Seas die al sinds 2018 vanuit de Nederlandse hoofdstad vaart. Het gaat 13-daagse cruises naar zowel Noorwegen/IJsland, Baltische Staten als naar de Britse Eilanden maken. Dat blijkt uit het cruiseprogramma voor 2021 dat de Amerikaanse cruisemaatschappij heeft onthuld. De Jewel of the Seas is een van de 7 cruiseschepen van Royal Caribbean die over 2 jaar in Europa actief zullen zijn.

In totaal staan er in 2021 8 vertrekken van de Jewel of the Seas gepland vanuit Amsterdam met 7 verschillende routes. Op 9 juni begint het met een cruise naar Noorwegen en IJsland. Een bijna identieke reis staat ook op 20 augustus op het programma. Op 15 juli start een eenmalige cruise naar Britse Eilanden (met overnachting in Edinburgh en laat bezoek aan Liverpool). De Baltische Staten worden aangedaan tijdens cruises met vertrek op 21 juni, 3 juli en 8 augustus (met overnachting in Sint-Petersburg). 1 september 2021 zet het tenslotte vanuit Amsterdam koers naar Barcelona. De verkoop van deze cruises is reeds van start gegaan.

De Jewel of the Seas is het zusterschip van de Brilliance of the Seas. Beide schepen maken deel uit van de Radiance-klasse van Royal Caribbean. De capaciteit vanuit Amsterdam zal met 2.501 passagiers hetzelfde blijven. De Jewel of the Seas is gebouwd in 2004. Het heeft een brutotonnage van 90.000, is 293 meter lang en 32 meter breed. Op de Jewel of the Seas staat het uitzicht op zee centraal met uitgebreide zonnedekken, glazen liften, veel balkonhutten en een zwembad omgeven met tropische planten.

Wil jij gemakkelijk vanuit Amsterdam cruisen met de Jewel of the Seas? Vraag een gratis offerte aan bij:

Captain Cruise Corendon - Nieuw! CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, of via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!