Nieuwe culinaire workshops bij Regent Seven Seas Cruises

Een culinaire workshop aan boord van een ultraluxe cruiseschip is een van de top foodie ervaringen. Regent Seven Seas Cruises heeft maar liefst 16 nieuwe culinaire workshops onthuld die hun debuut maken tijdens het inaugurele seizoen van Seven Seas Splendor. De kooklessen zijn geïnspireerd door de inaugurele cruisebestemmingen in de Caraïben en het Middellandse zeegebied waar Seven Seas Splendor in 2020 vaart.

De twee uur durende workshops zijn samengesteld door Kathryn Kelly, Executive Director of Culinary Enrichment bij Regent Seven Seas Cruises. Chef Kelly, afgestudeerd van The Culinary Institute of America, reisde zo’n 40 jaar lang naar alle uithoeken van de wereld om zo de verschillende keukens als de culturen waaruit ze voortvloeiden te ontdekken. De lessen worden verzorgd door Chef Kelly en een aantal andere koks.

“Ons curriculum is geschikt voor een grote verscheidenheid aan smaken en speelt in op alle ervaringsniveaus; van beginners tot amateurchefs,” legt Kelly uit. “We leren de culinaire technieken die chefs dagelijks gebruiken, creëren recepten en vaardigheden die gasten makkelijk thuis kunnen toepassen en ontdekken wereldwijde keukens, kruiden en producten uit alle havens op de route. Het belangrijkst van allemaal is dat we samen genieten en verhalen delen met een groep mensen die allemaal een passie voor koken hebben.”

Zelf aan de slag

Gasten die deelnemen aan de lessen, krijgen individueel aandacht omdat elke student kookt vanaf zijn of haar eigen werkplek. De achttien werkplekken zijn volledig uitgerust met de beste inductieplaten, roestvrijstalen wasbakken en een uitgebreide collectie aan keukenmateriaal. Het state-of-the-art culinaire centrum beschikt daarnaast over enorme ramen die een adembenemend uitzicht bieden over de oceaan. Miriam kookte al eens op de Seven Seas Explorer in een gelijke kookstudio. Lees hier hoe het haar verging. In april 2020 breiden deze nieuwe lessen zich uit naar de Seven Seas Explorer.

Een selectie uit het nieuwe aanbod

Het nieuwe aanbod bestaat onder andere uit de volgende workshops:

  • Treasures of the Aegean – Dompel je onder in de mythologie rondom de Griekse keuken tijdens deze workshop die de essentie van het mediterrane eten onthult. De favoriete gerechten van Corfu, Kreta, Rhodos en Santorini worden gezamenlijk bereid aan de hand van traditionele technieken en met lokale ingrediënten. 
  • Island Fusion – De verschillende Caribische eilanden zijn, met elk hun eigen culinaire karakteristieken, de perfecte plek om meer te leren over de bestemming door middel van regionale cuisine. De lokale cultuur en natuurlijke bronnen van elk eiland worden sterk uitgelicht door de lokale tradities en ingrediënten. Tegelijkertijd laten de invloeden van de koloniale tijd zien hoe het culinaire erfgoed is gevormd. 
  • Batter Up – Ontdek de meest watertandende recepten op basis van beslag. Denk bijvoorbeeld aan heerlijke Franse crêpes, Toscaans flatbread en Turkse courgette fritters. Zie (en proef) dat de simpele dingen in het leven vaak minstens zo heerlijk zijn! 
  • The Nourished Kitchen: Plantbased Comforts – Of je nu een vegetarisch dieet volgt of gewoonweg geïnteresseerd bent in de mogelijkheden rondom vegetarische gerechten; deze workshop is hoe dan ook een uitstekende match. Gasten bereiden gezonde, innovatieve recepten die zijn samengesteld in samenwerking met het Teaching Kitchen Collaborative van Harvard University en Culinary Institute of America. 
  • Sensuous Spain – De rijke tradities en culinaire integriteit van Spanje zijn terug te zien in haar tapas. Bereid de kleine hapjes met uitgesproken smaak terwijl je geniet van een heerlijk glas sangria en kom erachter waarom tapas meer zijn dan slechts wat eten – het is een ware levensstijl.
  • World of Flavour: Street Food – Word jij gelukkig van die heerlijke Belgische wafel op de hoek van de straat in Brussel of een versbereide falafel in een stalletje in Haifa, dan is deze wereld street food workshop een must-do. Leer alles over de geheime ingrediënten, speciale technieken en familierecepten die de chefs ontdekten terwijl ze zelf de wereld afreisden.

Regent Seven Seas Cruises is een ultra inclusief rederij met vrijwel alles inclusief; alle dranken, specialiteitenrestaurants, fooien en excursies. Meer informatie over de rederij lees je hier op Cruisereiziger. Een 8-daagse cruise in het Caribisch gebied bij Regent start bij €2509.

Regent Seven Seas Cruises zijn verkrijgbaar bij:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelTravel Store

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)