Cruisereiziger
Testvaart

Proefvaarten Costa Smeralda met LNG succesvol voltooid

Costa Smeralda heeft volgens Costa Cruises de technische proefvaarten met vloeibaar aardgas (LNG), de schoonste fossiele brandstof ter wereld, succesvol voltooid. De Costa Smeralda is het tweede cruiseschip ter wereld, na de AIDAnova, dat deze brandstof zal gebruiken. Dat gebeurt zowel in de haven als op zee, wat een lage impact op het milieu garandeert.

LNG maakt de totale afname van zwaveldioxide-emissies en fijnstof en een significante vermindering van stikstofoxide en CO2 mogelijk. Tijdens de proefvaarten, die op zaterdag 16 november van start gingen, werden er een reeks testen uitgevoerd om de juiste werking van systemen, apparatuur en motoren met LNG-aandrijving na te gaan.

Na het beëindigen van de testvaarten keerde het schip terug naar de scheepswerf van Meyer in het Finse Turku voor de laatste werkzaamheden aan het interieur. De maiden voyage van de Costa Smeralda vertrekt op 21 december 2019 vanuit Savona. De route, die wordt herhaald tot 16 mei 2020 gaat naar Savona, Marseille, Barcelona, Palma de Mallorca, Civitavecchia en La Spezia.

LNG is een van de technologische innovaties om de impact van het schip op het milieu te verminderen. De Costa Smeralda zal in o.a. staat zijn om de dagelijkse waterbehoefte te produceren door zeewater direct om te zetten en het energieverbruik te minimaliseren o.a. door het gebruik van LED-verlichting. Daarnaast staat vermindering van wegwerpplastic en voedselverspilling aan boord centraal.

Interesse in cruisen met de nieuwe Costa Smeralda in de Middellandse Zee? Vraag een gratis offerte aan bij:

Captain Cruise Corendon - Nieuw! CruiseOnline Cruisereizen Stip Sunweb TUI

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!

One thought on “Proefvaarten Costa Smeralda met LNG succesvol voltooid

  • PROFICIAT Costa met dit innovatieve en milieu vriendelijke cruiseschip Smeralda. Ik hoop dat andere rederijen zoals de Holland America Line, RCCI, MSC enzovoorts dit goede voorbeeld gaan volgen ! We hebben maar één Moeder Aarde en als we daar niet zuinig genoeg op zijn, blijft er niet veel leefbaar van onze planeet over. Te lang heeft de maritieme wereld het milieu als een stiefkind behandeld en daar komt met de Aidanova en de Costa Smeralda eindelijk verandering in. Als de vrachtschepen van allerlei aard ook dit voorbeeld volgen, zijn we op de goede weg, anders gaat alles naar de kl… We mogen best een hogere prijs voor onze producten en vaargenoegens zoals een cruise betalen als we onze leefomgeving daarmee een dienst bewijzen. Wat mag het LNG volgende (cruise) schip zijn…?

Reacties zijn gesloten.