Kunstcollectie van € 5 miljoen op het nieuwste schip van Regent Seven Seas Cruises

Ultraluxe rederij Regent Seven Seas Cruises heeft de details onthuld van de adembenemende kunstverzameling die permanent tentoongesteld wordt aan boord van Seven Seas Splendor. Het heeft bijna twee jaar geduurd om de 300-delige collectie te verzamelen en te laten maken. De werken komen van kunstenaars en galerijen van over de hele wereld en zullen voor het eerst in deze samenstelling te zien zijn wanneer het schip in februari 2020 officieel aan de vloot wordt toegevoegd.

“De kunst die straks op Seven Seas Splendor is te bewonderen, is één van de meest onderscheidende verzamelingen van 20- en 21-eeuwse kunst die op zee rondvaart,” zegt Frank Del Rio, President en Chief Executive Officer van Norwegian Cruise Line Holdings Ltd., die persoonlijk de opdracht heeft gegeven voor een groot deel van de kunstwerken. “We hebben een verzameling van hedendaagse beeldende kunst die de ruimtes transformeren door bedachtzaamheid, kleur en inspirerende creativiteit, en die samen de perfecte luxueuze sfeer uitstralen. De collectie zal door de gasten gewaardeerd worden, omdat elk kunstwerk een uitzonderlijke plek heeft gekregen in zowel de openbare ruimtes als in de gastensuites op dit geweldige schip.”

De verzameling bevat werk van meer dan 200 kunstenaars en een scala aan verschillende mediums. Hierbij alvast een tipje van de sluier:

  • Pablo Picasso (litho en print): Twee werken van Picasso zijn tentoongesteld in restaurant Prime 7 en in de exclusieve Regent Suite.
  • Roberto Matta (olieverf op canvas). Matta’s Ouvres c’est Nous is te zien in het Atrium.
  • Duncan McClellan (glas). Twee handgeblazen glazen kunstwerken die met hun vurige kleuren en gladde rondingen elke blik in de Observation Lounge vangen.
  • Wifredo Lam (gouache, pastel en houtskool op papier op canvas). Het werk van Lam is te zien in de Regent Suite.
  • Joan Miró (Aquatint en corborundum, Litho). Miró’s werken zijn te zien in Prime 7.

Draak

De uitgebreide en gevarieerde verzameling bevat kunstwerken van moderne en klassieke artiesten en wordt in alle ruimtes van Seven Seas Splendor tentoongesteld, overal vult de kunst de elegantie van het interieur van het schip aan.

“We zijn trots om samen te werken met een scala aan hedendaagse kunstenaars van wie de kunst op het schip te zien is, en de passagiers van hun geweldige talent te kunnen laten genieten,” vertelt Del Rio. “Door hun kunst aan boord van Seven Seas Splendor tentoon te stellen, is het mijn hoop dat meer mensen bekend raken met deze bijzondere internationale kunstenaars, waarvan ik sommige – tot mijn geluk – zelf heb ontmoet tijdens het verzamelen van deze collectie.”

Een absoluut hoogtepunt aan boord is de dramatische bronzen mythische draak. Dit iconische kunstwerk komt kronkelend uit de vloer omhoog en rijst naar het plafond om de gasten van Pacific Rim te verwelkomen. De draak van gegoten brons is met zijn bovennatuurlijke parel in Aziatische culturen een belichaming van geluk. De gasten lopen door dit levensgrote kunstwerk om Pacific Rim binnen te komen.

Kroonluchters

De extravagante kroonluchters aan boord zijn in opdracht gemaakt en dragen hun sprankelende steentje bij aan het elegante interieur van het schip. Behalve dat de ruimtes verlicht worden met de warme gloed en helderheid vragen de prachtige ontwerpen op een subtiele manier de aandacht die ze verdienen. In totaal zijn er 216 prachtige kristallen kroonluchters ontworpen, die in de restaurants, lounges en andere openbare ruimtes op Seven Seas Splendor hangen. Er zijn nog eens 119 kristallen kroonluchters te vinden in de ruime suites en 218 kroonluchters verlichten de hallen van het schip.

De Seven Seas Splendor komt eind januari 2020 in de vaart.

Interesse in cruisen met deze prachtige kunst? Informeer eens bij:

Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel Cruise Travel

 

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)