Cruisereiziger
ExpeditiecruisenPersoonlijke blogVoorbereiding

Kleine nieuwe schepen in 2020: expeditieschepen voorop

In 2020 komen 24 nieuwe cruiseschepen in de vaart. De focus komt meer te liggen op kleinere expeditieschepen én vaak luxere schepen. Wij zetten voor jou de 15 schepen op een rij voor minder dan 999 passagiers.

Lees hier alles over de 9 grote schepen voor meer dan 999 passagiers: Nieuwe cruiseschepen in 2020: een overzicht

Luxe kleine schepen

De 15 kleinere cruiseschepen (<999 passagiers) zijn zeer verschillend van aard, bijvoorbeeld heel luxe, zeilschepen of meer geschikt voor expeditiecruises.  Veel rederijen zetten in op nieuwe milieuvriendelijke expeditieschepen en op de groeiende markt van expeditiecruises. Je ziet daarnaast veel jacht-achtige belevingen ontstaan. Nieuw op de markt dit jaar zal de rederij Ritz Carlton worden met haar nieuwe jacht Evrima.

 

1. Seven Seas Splendor – Regent Seven Seas Cruises

Het schip Seven Seas Splendor zal het meest luxe schip van Regent ooit worden, uiteraard een all-suite schip. Het ultraluxueuze schip (56.000 ton, 750 passagiers) komt op eind januari 2020 in de vaart. De Seven Seas Splendor biedt de meest succesvolste restaurants aan van de rederij, zoals de Prime 7 Steakhouse, het casual buffet Verandah Cafe en het hoofdrestaurant Compass Rose. Het Culinary Arts Kitchen is Regent’s eerste culinaire kookschool waar gasten bij een van de achttien individuele werk/kook-plekken hun gerechten maken die niet zouden misstaan in de Franse prestigieuze kookscholen.

Bestemmingen Seven Seas Splendor

De ultraluxe Seven Seas Splendor start vanaf februari met haar cruises. Ze gaat direct naar Amerika waar ze een tour maakt langs de Oost- en Westkust. Al half april komt de Splendor terug naar Europa om in de Middellandse Zee een aantal zeer gevarieerde routes te varen. In de winter van 2020 cruist ze vanuit Miami naar het Caribisch gebied. Cruises op de Seven Seas Splendor zijn altijd all-inclusive, zelfs de excursies zijn inbegrepen. Cruises zijn beschikbaar vanaf €2989 voor 8 dagen of bijvoorbeeld €6169 (11 dagen). Cruises zijn boekbaar bij:

Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen

 

2. Silver Moon – Silversea

De Silver Moon wordt verwacht in augustus 2020. Het kleine luxe schip zal plek gaan bieden voor 596 passagiers. Het is een zusterschip van de Silver Muse. Met een brutotonnage van 40.700 en een capaciteit van 596 passagiers zal het de intimiteit van een klein schip en alleen maar ruime suites bevatten, kenmerken van de Silversea beleving.

Het schip krijgt verder een ‘Green Star 3 Design’, wat betekent dat het is ontworpen om lucht- en watervervuiling te voorkomen. Zo wordt ook het geluidsniveau in het schip geminimaliseerd voor het comfort van de gasten.

Bestemmingen van de Silver Moon

De Silver Moon vaart vanaf 6 augustus haar eerste cruises in de Middellandse Zee. Vanaf 30 oktober vertrekt ze voor de winter naar het Caribisch gebied en uitstapjes naar Zuid-Amerika. Vanaf april keert ze terug naar Europa. Cruises zijn beschikbaar vanaf €2700 (7 dagen):

Captain Cruise Cruisereizen Yacht Cruise Company - Nieuw!

 

Evrima

3. Evrima – Ritz Carlton

Het eerste schip van de nieuwe rederij Ritz-Carlton Yacht Collection zal Evrima heten en biedt plek aan 298 passagiers. Het is een van oorsprong Griekse naam dat ‘ontdekking’ betekent. Oorspronkelijk was het het idee om het jacht Azora te noemen, maar dat werd toch van tafel geveegd. Volgens het bedrijf moet de naam reizigers inspireren om zich onder te dompelen in bijzondere ervaringen, nieuwe bestemmingen te verkennen en de geest van avontuur te bevorderen die reizen zo lonend maakt. Aardig is dat er zelfs een kinderclub aanwezig is op dit luxe schip.

Bestemmingen van de Evrima

Na vertraging op de Spaanse scheepswerf Hijos de J. Barreras staat de eerste reis van het 298-passagiers tellende jacht nu gepland in juni 2020. Het schip debuteert op 13 juni 2020 met een 8-daagse cruise van Barcelona naar Palma de Mallorca met diverse bestemmingen op de Balearen. Vanaf juli gaat ze naar Noord-Europa en bezoekt het schip ook Amsterdam op 20 en 21 juli 2020.

Meer informatie over de Evrima
 

4. Scenic Eclipse II – Scenic Cruises

De Scenic Eclipse II is het zusje van de Scenic Eclipse die in 2019 in de vaart kwam. Het ultraluxe schip beschikt over 114 suites, 10 dineropties, een spa met een fitnessruimte, twee helikopters voor 6 passagiers, een onderzeeboot voor 6 personen, een theater en een klein binnen- en buitenbad. Het jacht heeft 66 balkonhutten, 28 deluxe balkonhutten, 14 spa suites en een grand panorama & owner’s penthouse suites. Gasten hebben de beschikking over een butler.

De Scenic Eclipse is het tweede zeecruiseschip van de van oorsprong Australische rederij Scenic Cruises die talloze riviercruiseschepen in de vloot heeft.

Meer informatie over de Scenic Eclipse II
 

5. Crystal Endeavor – Crystal Cruises

De ultraluxe Crystal Endeavor (19.800 ton, 200 passagiers) wordt bij haar debuut in 2020, ’s werelds eerste speciaal gebouwde megajacht met P6 ijsklasse. De eerste van 3 ultraluxe expeditieschepen van Crystal Cruises is onder constructie op de scheepswerf MV Werften in Stralsund, Duitsland.

Het ontleent haar naam aan de HME Endeavor, het onderzoeksschip dat door James Cook werd gebruikt om Australië en Nieuw-Zeeland te ontdekken. Naast luxe faciliteiten zoals 100 ruime suites, een spa, infinity pool, theater en filmzaal bevat het ook talrijke voorzieningen voor expedities namelijk twee helikopters, twee zevenpersoons onderzeeërs, acht zodiacs, jetski’s, wave runners, snorkel- en duikuitrusting, kajaks, een recrompressiekamer, een ATV en een onderwaterscooter.

Het jacht heeft grote publieke ruimtes en zes restaurants waaronder een specialiteitenrestaurant van Nobu; Matsuhisa’s Umi Uma.

Bestemmingen Crystal Endeavor

De Crystal Endeavor heeft momenteel alleen nog cruises beschikbaar vanaf september 2020, naar Azië en Oceanië. Cruises op dit ultraluxe schip zijn beschikbaar vanaf €11611 bij:

De rederij bestaat niet meer. Het schip is niet boekbaar.

 

6. Fridtjof Nansen – Hurtigruten

Fridtjof Nansen (21.000 ton, 530 passagiers) is na oplevering in maart 2020 het groenste cruiseschip ooit, samen met haar broer Roald Amundsen die in 2019 in de vaart kwam. Beide cruiseschepen worden aangedreven door hybride accu technologie. De hybride motoren verminderen het brandstofverbruik aanzienlijk en zorgen ervoor dat het schip een periode volledig emissievrij kan varen. Het nieuwe expeditieschip (265 hutten voor 530 passagiers) is ontworpen door Rolls Royce.

Cruises zijn boekbaar bij:

Waterproof Cruises & Expeditions Norske


7. Silver Origin – Silversea

De Silver Origin wordt in maart 2020 bij haar oplevering een van de meest milieuvriendelijke schepen in haar soort, onder andere door gebruikmaking van de nieuwste technologieën, 15% minder brandstof verbruik,  en de mogelijkheid om uit zeewater én airconditioning condensatie vers water te maken. In elke suite is er een tappunt voor drinkwater zodat plastic flessen overbodig worden. Uniek is bovendien dat het expeditieschip in Nederland gebouwd wordt, bij scheepswerf De Hoop in Tolkamer. Kenners weten dat hier ook de Celebrity Flora gebouwd is, een vrijwel bouwgelijk schip.

De Silver Origin biedt alleen maar suites aan aan haar gasten, waaronder 2 penthouse suites. Alle suites hebben een personal suite attendant, er zijn nieuwe dinermogelijkheden en een openlucht planetarium. Het schip bevat mooie lichte ruimtes en lounges. Gasten kunnen aan boord ontspannen in de Sunset Lounge, rust vinden in The Vista, de openluchtlocatie met cocoon-style loungestoelen en privé cabanas waar 360 graden uitzicht wordt aangeboden, of plaatsnemen in Observatory voorzien van glas van vloer tot plafond waar de uitzichten net zo adembenemend zijn.

Bestemmingen van de Silver Origin

De Silver Origin zal als expeditieschip het gehele jaar door vanuit Baltra op de Galapagos Eilanden varen in twee verschillende routes.

Captain Cruise Cruisereizen Yacht Cruise Company - Nieuw@

 

8. & 9 Le Bellot & Le Jacques Cartier – Ponant

Le Bellot (april) en Le Jacques Cartier (juli) zijn de laatste twee van zes ultraluxe expeditieschepen van de Franse rederij. De ‘Ponant Explorers’ hebben een capaciteit van 184 passagiers. Er zullen 110 bemanningsleden aan boord zijn.  Ze worden gebouwd op de Vard scheepswerf van Fincantieri in Noorwegen. De schepen, die een Ice Class 1c certificaat krijgen, voldoen aan de internationale CLEANSHIP label met diverse milieuvriendelijke onderdelen, waaronder een dynamische positioneringssysteem waarmee kan worden voorkomen dat bij het van anker gaan er schade ontstaat aan de zeebodem, elektronische aandrijving, 3D sonar, dieselmotoren die draaien op minder vervuilende dieselolie voor de scheepvaart, aan boord afvalwater en rioolwaterzuiveringsinstallaties en energiezuinige lampen. Uniek aan boord is een onderwater lounge waarbij je door de ramen heen naar de vissen kunt kijken.

Bestemmingen Le Bellot & Le Jacques Cartier

Le Bellot begint vanaf april met haar cruises in Noord-Europa en de Oostzee. Ook de Jacques Cartier vaart vanaf juli voornamelijk in Noord-Europa. Met de winter gaan beide schepen afzakken naar het Zuiden. Cruises zijn beschikbaar vanaf €830 (4 zeedagen) of vanaf €4220 (8 daagse cruise).

Meer informatie over Le BellotMeer informatie over Le Jacques Cartier
 

10. World Voyager – Mystic Cruises/Nicko Cruises

De World Voyager komt in het tweede kwartaal in de vaart als luxe all-suite expeditieschip. Elke hut heeft een open verbinding met de zee, in de vorm van een Frans balkon of balkon. Aan boord zijn onder andere een indrukwekkende Observation Lounge met glazen dak en een bibliotheek. Uiteraard is er een speciale ruimte waar lezingen worden gehouden. In- en ontspannen kan in het zwembad, de kleine fitnesszaal, sauna en een spa.  Tot de buitenactiviteiten behoren kayakken, camperen en stand-up paddle boarden. Zusje van de World Voyager is de World Explorer. Het is wel nog even afwachten of de World Voyager tijdig wordt opgeleverd omdat bij de World Explorer opleverproblemen waren.

Bestemmingen van de World Voyager

De World Voyager vaart in haar eerste seizoen vanuit Noord-Europa naar de Middellandse Zee 9-15 daagse cruises. Ze zijn beschikbaar vanaf €2199.

Waterproof Cruises & Expeditions Captain Cruise

11. Flying Clipper – Star Clippers

Flying Clipper**** (8.770 ton, 300 passagiers) is het nieuwe zeilschip van Star Clippers dat in Split wordt gebouwd. Dit vierde schip is de eerste nieuwbouw sinds de Royal Clipper die is opgeleverd in juli 2000. De Flying Clipper wordt het grootste schip voor Star Clippers met plek voor 300 passagiers. Na een enorme vertraging in de bouw, is de hoop dat het schip in 2020 dan echt wordt opgeleverd.

Het nieuwe schip krijgt drie zwembaden waarvan er eentje een doorkijkje in de bodem gaat krijgen, die in het restaurant te zien zal zijn. Er komt een waterplatform dat gebruikt kan worden als het schip voor anker gaat. Uiteraard komt er een groot aantal keuzemogelijkheden aan hutten (150 stuks), inclusief 34 suites met balkon en 4 ownersuites. Het restaurant biedt een open zitting. Op het schip komen de geliefde plekken van de andere schepen terug, zoals de intieme bibliotheek, het boegspriet-net en de Tropical Bar waar het avondentertainment plaatsvindt. Net als de andere schepen zijn er wel motoren aanwezig, maar wordt er zoveel mogelijk gezeild.

Momenteel zijn de routes van de Flying Clipper nog niet bekend. Star Clippers cruises zijn boekbaar bij:

Captain Cruise Cruisereizen Yacht Cruise Company - Nieuw!

 

12. Seacloud Spirit – Seacloud Cruises

Seacloud Spirit  (6000 ton, 136 passagiers) is het 3e zeilschip voor Seacloud Cruises. Het driemaster schip wordt gebouwd in Vigo en zal dezelfde charme hebben als de twee andere zeilschepen in de vloot. De grootste mast is 57 meter hoog, maar voor het comfort zijn ook twee motoren aan boord. Gasten kunnen aan boord kiezen uit één van de 69 hutten, waarvan er 25 een eigen balkon hebben. Gasten kunnen in het verfijnde restaurant aanschuiven maar ook kiezen uit een bistro-menu boven op het dek.

13. Ocean Victory – Victory Cruise Lines

De 200-passagier Ocean Victory is speciaal ontworpen voor Alaska cruises. Met haar 104 meter lengte zijn er 93 suites. Aan boord zijn er twee restaurants, een buitendek waar je kunt dineren, observatie en lezingen lounges. Daarnaast een pianobar, bibliotheek, fitnesszaal, spa en zwembad met bubbelbad en bar.  Bijzonder is de X-vormige boeg die samen met de Rolls Royce stabilisatoren en een dynamische positionering zorgen voor een fijnere vaar-ervaring. In september 2020 wordt de Ocean Victory opgeleverd.

14. Ultramarine – Quark Expeditions

De Ultramarine is een klein expeditieschip voor maximaal 199 gasten. Het schip heeft naast vele soorten hutten, ook driepersoonshutten waar solo-reizigers in mee kunnen met andere alleenreizenden. De Ultramarine biedt 2 restaurants, bars, lounges, een spa en bijzonder, ook een helikopter aan boord. Tegen betaling kan je ook bv kamperen, zee-kayakken en langlaufen.

15. National Geographic Endurance – National Geographic

Expeditieschip National Geographic Endurance (100 passagiers) is het zusje van National Geographic Venture en Quest. Het schip wordt gebouwd in Noorwegen en heeft ook een kenmerkende x-boeg.  Het schip krijgt de beschikking over 24 kayaks, paddleboards en snorkeluitrustingen.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)